Uşak köylüsünün 2024 yaz aylarında üst üste yaşadığı felaketler, TBMM’de gündeme taşındı. CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan önce karşılanmasını istedi.

Karaoba Sel Felaketi (2)

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

Karaoba konuşmasında, “2024 yaz aylarında Uşak'ta gerçekleşen orman ve tarım arazilerindeki yangınlar, seller ve aşırı yağışlar çiftçilerimizi, esnafımızı ve kent merkezimizi olumsuz etkilemiştir. Ekstrem hava olayları sonucu gerçekleşen bu doğal afetlerde Banaz ilçemizde Hatıplar, Alaba, Halaçlar, Banaz köylerimizde birçok tarım alanı ve tarımsal ürünler ciddi hasar görmüştür.

Yine, Sivaslı ilçemiz merkezi ve Selçikler, Eldeniz, Cinoğlu, Erice ve Ketenlik köylerinde birçok çiftçi kardeşlerimizin emekle ürettikleri meyve ve sebzeler yok oldu. Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı'dan buradan köydeki hemşerilerimizin zararlarının karşılanmasını, bir an önce tespitlerin yapılmasını istiyoruz.

Banaz'daki ve Sivas'taki köylülerimize, vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Uşak ilçelerimiz, köylerimiz hakkını alacak” ifadelerine yer verdi.

Karaoba Sel Felaketi (1)

Muhabir: Salih Kılınç