Murat Dağı’nın Ege Bölgesinin en büyük su kaynaklarından birisi olduğunu hatırlatan Karaoba, Anadolu Export Madencilik A.Ş.’nin altın çıkarmak isteğini ve hükümetin Murat Dağı’nın zarar görmesine kayıtsız kaldığını ileri sürdü.

Karaoba açıklamasında şu konuları dile getirdi: “Çevre Şehircilik Bakanlığı 21 Ağustos tarihinde şirketin ÇED raporunun ön kabulüne onay vermiştir. İlgili rapora göre, maden sahası Ege Bölgesi ve Uşak’ın su kaynaklarının merkezinde yer alıyor. Şirketin faaliyetleri kapsamında yapılacak patlamalarda yer altı sularımız çekilecek ve ciddi bir su sıkıntısı yaşanacaktır.

İçerisinde bulunduğumuz 2023 yılında dünyanın en önemli ortak gündeminin iklim krizi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kriz, iklim insan ve toplum sağlığı başta olmak üzere tüm dünyanın dengesini yaşam alışkanlıklarını baştan aşağı değiştireceği şüphe götürmez.

Gelişmiş ülkeler su kaynaklarına göz bebeği gibi bakmaktadır. Bizler de söz konusu şirketin bölgeyi derinden ve olumsuz etkileyecek faaliyetlerine asla göz yummayacağız.

Uşak ve Kütahya halkı ile buradaki su kaynaklarından beslenen tüm alanlardaki insanlarla birlikte mücadele edeceğiz. Murat Dağı sadece bölgenin değil, tüm Türkiye’nin ortak sorunudur. Murat Dağı’nın üstü altından daha değerlidir.”

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta

(SALİH KILINÇ/ HABER)

Editör: Seher ZEYBEK