TBMM’de gündem dışı söz alan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, konuşmasında Zafer Havalimanı’nın zarar ettiğine vurgu yaparak, Uşak Havaalanı’nın bir an önce uçuşlara açılmasını talep etti.

Karaoba, “Açıldığı günden beri yolcu garanti sayısıyla rezil olduğumuz, hazineyi zarara uğratan, muhteşem bir israf ve başarısızlık örneği olan bir gündemimiz var.  Zafer Havalimanı.

Her yıl vergilerimizi çarçur ederek rekor kıran bu havalimanımızda 2023 yılının ilk 8 ayında garanti edilen yolcu sayısı 878 bin, gerçekleşen uçuş sayısı 31 bin. Hata payı yüzde 96, 4’tür.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Zafar Havaalanı göz göre göre zarar ederken, Uşak halkı kendi havaalanını kullanmamaktadır. Bu düpediz bir hata haksızlık ve ayrımcılıktır. Zafer Havalimanı’ndaki israfa bir an önce son vererek  Uşak havaalanı’nın uçuşa açılmasını istiyoruz.

Eğer, uçuracak uçak bulamıyorsanız, Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Uşak olarak her hafta bir uçağınıza talibiz. Havaalanımızı uçuşa açtırıncaya kadar aşındırmadığımız kapı kalmayacak. Uşak hakkını alacak” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK