Geçtiğimiz günlerde Zafer Havalimanına giderek videolu bir açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba bu kez Uşak Havaalanı önünde bir video çekerek AK parti hükümetine ağır eleştirilerde bulundu.

Uşak Havalimanı Uşak halkının hakkıdır”

Yandaş, çalışmayan ama uçuş garantili havaalanlarıyla uçuyor; halk, çalışan havaalanlarının kapanmasıyla emekliyor” diyerek sözlerine başlayan Karaoba, “Yandaş sevdanız yüzünden olan şehrim Uşak'a ve Uşaklılara oluyor. % 98 hata payı olan Zafer Havaalanı'nı açmak için kapattığınız Uşak Havalimanı Uşak halkının hakkıdır” dedi.

Usakhava-1

“Zafer Havalimanının 4 milyon 800 bin Euro zararı var”

Uşak havalanı önündeki plaketi gösteren Karaoba, “Bakın burada ne yazıyor? 20. 06 1998 yılında açılmış bir havalimanı. Yıllarca çalışmış, daha sonra AKP’nin yanlış politikaları yüzünden kapatılmış ve sadece eğitim uçuşları yapılan bir havalimanı haline gelmiştir.

Biz Uşak halkı olarak en yakında bulunan Zafer Havalimanına uçmak zorunda kalıyoruz. Peki zafer havalimanının 8 aydaki zararı ne kadardır? Zafer Havalimanının 4 milyon 800 bin Euro zararı var” ifadesini kullandı.

“Bunları yapanlara milletvekili olarak hakkımı helal etmiyorum”

Karaoba; “Uşak Havalimanı zarar ediyor diye uçuşa kapatanlar, Uşak’ın parasını göz göze Zafer Havalimanına peşkeş çekiyorlar. Ben Uşak Milletvekili olarak bunları yapanlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Ahavalimanı 2

“Burada çalışan 126 personele maaş öderken zararı sormuyor”

Daha sonra Uşak havaalanı önünde bulunan otoparkı gösteren Karaoba, “bakın hiç uçuş yapılmayan havalimanın otoparkındaki araçları görebiliyorsunuz değil mi? Burada çakılı 126 personel çalışıyor.

“Uşak Havalimanı zarar ediyor” diye Uşak havalimanının gözden çıkaranlar, burada 126 personelin maaşını öderken “Acaba ne kadar zarar ediyor?” diye sormuyorlar.

Uşaklı tarım üreticileri Dikkat! Uşaklı tarım üreticileri Dikkat!

Uşak artık hakkını almalı. Uşak’ın merkezine çarşısına bu kadar yakın bir havalimanı varken, birileri yani yandaşları para kazanacak diye uçuşları iptal edenler bu ülkeyi yönetemiyorlar. Uşak hakkını alacak” diyerek açıklamasına son verdi.

Muhabir: SALİH KILINÇ