Belki gözünüze çarpmıştır. Bizim https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitemizin acar ve güzel muhabiri Ece Yıldırım Uşak’ın tüm gazeteci taifesini atlatarak çok güzel bir haber yapmış.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakta-yeni-gelir-kapisi-salyangoz-avciligi

“Uşak’ta yeni gelir kapısı: Salyangoz avcılığı” başlıklı haberde Uşak’ın kıdemli balıkçısı Okyanus Balıkçık’tan dostumuz Mehmet Ünal açıklamasında kilosu 25 liradan salyangoz aldığını duyurmuş. İşsiz gençler, Çokkozlar tarafına doğru uzansa hem temiz hava almış olurlar, hem de 4 kilo salyangoz toplarlarsa Atapark’taki 3. nesil kafelerde karton bardakta içtikleri bir bardak kahvenin parasını çıkarmış olurlar.

Eh, Uşak’ta da ıstakoz toplayıp satacak halleri yok ya. Monoca’ya gidip oradan da toplayamazlar.

Sayın Şebnem Bursalı’nın yediği pahalı ıstakoz ve muhtemelen yanında içtiği kaliteli şarap haberleri beni çok değişik düşüncelere götürdü.

Reis dün yaptığı konuşmada; “Biz bitti demeden bitmez” buyurdu. Sanırım emeklilerin daha bitmediğini, maaşlarına zam yapmayarak bir iki yıl sonra tüm emeklileri bitireceğini kast etti.

Sebnem

Düşün, düşün yaştır işin…

Uşaklı küçük İrem’in büyük başarısı Uşaklı küçük İrem’in büyük başarısı

Dedim ki kendi kendime; “Emekli olarak iyi ki Uşak’ta yaşıyorum. Canım ıstakoz istese Uşak’ta sipariş vereceğim bir yer yok. Ne güzel. Demek ki maaşım cebimde kalacak.

Zaten 3 aylık maaşımı gözden çıkarıp ıstakoz siparişi versem, herhalde ıstakoz canlanır; “Bu maaşla beni yemeye kalkan hıyar kim?” diye sorardı.

Bari Şebnem Hanımın içtiği kaliteli şaraptan içeyim desem…

Emekli maaşımla bırak kaliteli şarap içmeyi, 1980’li yıllarda İzmir İnciraltı Öğrenci Yurdu bahçesinde deniz kenarında can kardeşim Kamil Genç ve sonra çıktığımız evde birlikte kaldığım Kemal Karadayı ve Cüneyt Karavaş canlarımla harçlıklarımızla aldığımız ‘köpek öldüren’ şarabını bile içemiyorum.

Ne güzel? Bak bütün emekli maaşım cebimde kaldı. Ne şaraba ne ıstakoza maaşım yetmediği için kârdayım. Uşak’ta yaşamanın keyfi bu olsa gerek.

Ama illa da ıstakoz yiyeceksem onun yerine salyangoz toplayıp yiyebilirim. Şarap içmek istersem, Allah uzun ömür versin annem Kamer Sultan’ın yaptığı üzüm, elma, lahana ve alıç sirkeleri var.

Yedim salyangozu, öptüm Arabı, çektim sirkeyi. Maaşım kaldı cebimde.

Ohhh! hayat bana güzel…

Varsın pahalı ıstakozları Sayın vekillerim yesin. Pahalı şarapları da onlar içsin.

Uşak’ta yaşamak ucuz ve güzel.

Muhabir: SALİH KILINÇ