Meteoroloji Genel Müdürlüğü, KPSS 50 puan şartıyla toplamda 38 sözleşmeli Mühendis ve 2 sözleşmeli Tekniker alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Başvurular, Kariyer Kapısı üzerinden online olarak kabul edilecek.

Başvuru süreci ve detayları hakkında açıklamalarda bulunan kurum, adaylardan en az 50 KPSS puanı şartını aradığını belirtti. Başvurular 21 Şubat 2024 tarihinde başlayacak ve 8 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek.

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşıma, sağlık sorunu veya benzeri engelin bulunmaması gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, adayların askerlik durumunun uygun olması ve kamu haklarından mahrum olmamaları gerekiyor.

Özel başvuru şartları ise adayların mezun oldukları bölüme göre farklılık gösteriyor. Meteoroloji Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği gibi farklı alanlardan mezun olan adaylar için özel şartlar belirlenmiş durumda.

Sivaslı’da hafriyat kamyonu 1 otomobili metrelerce sürükledi Sivaslı’da hafriyat kamyonu 1 otomobili metrelerce sürükledi

Başvuru süreci için adayların e-Devlet üzerinden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresi üzerinden online olarak başvuru yapabilecekleri bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi