KPSS sınavı daha çok bilgiyi ölçen değil, dikkati ölçmeyi sağlayan bir sınavdır. Adayların bir çoğu sınavda yaptığı ufak tefek, küçük hatalardan dolayı yeterli puanı alıp istediği yere atanamaz.

 Sınavdan bittikten sonra sorulara bakınca hata yaptığı soruların ne kadar kolay olduğunu fark eder. Bu yüzden sınavda heyecanı koruyarak dikkatli olmak önemli.

Bu kurallar size çok şey kazandıracak:

1- Genel Kültür sorularını yaparken kendi kafanıza yâda ideolojinize göre yorumlarda bulunmayın. Tarih dersinde doğru olan resmi ideolojidir.

2- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sorularını çözerken sorularda kilit kelime arayın. Çünkü her sorunun içinde cevabı gizlidir.

3- Ölçme ve Değerlendirme sınav sorularını soru kitapçığının üzerine işlemler yaparak çözün. Sınav sonunda çözümde hata olup olmadığına mutlaka kontrol edin.

4- Eğer mümkünse sorular bittikten sonra geriye dönüp cevap değiştirmeyin

5- Her zaman şıkları eleme yoluyla cevaba gidin.

6- Sınavda bazen adayda Genel Kültür-Genel Yetenek bölümünde zaman yetmeyecek hissi olur ama çoğu zaman bu şekilde olmaz. Telaşa kapılmayın, saate bakıp durmayın.

7- Vatandaşlık soruları genellikle sınavın gidişatını ve sonunu belirler. Bu yüzden soruyu bilmiyorsanız dahi mantıklı olan cevabı bulmaya çalışın. Bir iki saniye düşünün. İç muhakeme yapın

8- Bir soru da iki şık arasında kaldıysanız o soruya mutlaka ve mutlaka yapmaya çalışın.

Uşak Üniversitesi öğrencilerine otogarda sürpriz Uşak Üniversitesi öğrencilerine otogarda sürpriz

9- Her adayın sınavdan önce kesin bir yöntemi olmalı. Hangi sırayla  soruları çözeceğinize kendiniz karar verin. Önce Matematik Mi? Türkçe mi? Genel kültür mü? Kişiden kişiye değişir. En doğru yol; en iyi olduğunuz alandan yada en iyi olduğun dersten başlamaktır.

10- Kendi alanınızla ilgili diye bir soruya dakikalarca takılıp kalmayın. Herkes her soruyu bilmek zorunda değil. İnat veya hırsa girmeyin. Zaten daha sonra dönünce o sorunun ne kadar basit olacağını göreceksiniz.

11- Sınav anında kesinlikle önünüzdeki yâda arkanızdaki adayla muhabbet veya sohbet etmeyin. Kopya vermeye veya almaya sakın çalışmayın. Salon başkanı sizin haberiniz dahi olmadan sınavınıza red verebilir

12- Sınavda kan şekerinizi aniden arttıracak yiyecekler tercih etmektense kan şekeriniz düzenli tutacak ürünler tüketin. Örneğin ÖSYM'nin verdiği şekerler, sınav süresince ağzınızda kalsın. Yavaş yavaş emin.

13- Sınav sırasında sorular size zor gelir ve yapamazsanız mutlaka çözülen soru alanını değiştirin..

Kaynak: Haber Merkezi