“Küstürmeyin insanları hayata. Sonra her şeyden vazgeçiyorlar. Yaşamaktan, güzel olan her şeyden. Bir odada yalnızlığı; bir dağ başında kalmayı, bir adada mahsur kalmayı, nerede bir yalnızlık varsa onu istiyorlar. Küstürmeyin işte bazı insanları.”                                                                                                                                                                                                                                       Nazım Hikmet Ran

Bugün sizlere hayata küstürülmeye çalışılan iki iyi ve güzel Uşak evladından bahsedeceğim.  Birisi Uşak’ın eskilerinden İnşat Mühendisi Kudret Erdem Ağabeyimiz.

Diğeri de futbolda kıymetini bir türlü anlayamadığımız Teknik Direktör Rıdvan Geçkin Hocamız.

Kudret Erdem Ağbeyimizi çocukluğumdan bu yana tanınırım. Kendisi yanılmıyorsam bu memlekette 45 yıldır inşaaat mühendisliği yapmaktadır. Gerçi artık işin ağırlığını kendisi gibi inşaat mühendisi olan oğlu Emre Erdem’e yıktı. Kudret Ağabey 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde SHP’den Uşak Belediye Meclis üyesi seçilmişti. O zamanda dik duruşu ile kendisini takdir etmiştim.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Bu arada Uşak İnşaat Mühendisleri Oda Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Şimdilerde 69 yaşında olan Kudret Ağabey köyü Kuyucak’a 12 derslikli bir ortaokul yapılması için her türlü masrafı üstlendi. Hacca da gittiğini biliyorum.

Yani, yıllarca yüreği Uşak için çarpan, hayırsever değerli bir ağabeyimizdir. Son günlerde sosyal medya hesebında sahte isim kullanan bir vatandaş Kudret Ağabeyin, 1 ay önce uşak genelinde yapılan müdürler puantaj listesinde birinci Olan doktora liyakatine sahip Bayan idareci S.B ‘yi yaptırdığı okulda istemediği için Vali ve Milli Eğitim Müdürüne baskı yaparak başka okula müdür olarak tayinini çıkardığını ve okulun her işine karıştığını, öğretmenlerin Kudret Ağabey karşısında içtimada durduğunu falan iddia etmiş.

İddiaları Kudret Ağabeye’e sordum.” Doğru Müdür olarak atanan S.B. adlı kadın öğretmeni yaptırdığım okulda istemedim. Onunla yıllara dayanan ailevi bir husumetimiz var. O müdür olduğu takdirde ben yaptırdığım okula ayak basamazdım. Durumu Milli Eğitim Müdürümüze aktardım. O da Vali Bey’e aktarmış. Vali Bey’de  bizi haklı görmüş S.B.’nin başka okulu tercih etmesini istemiş. Durum bundan ibaret. Hala kendi yaptırdığım okulun ufak tefek ihtiyaçlarını karşılarım. Okulda Müdür ya da okul yöneticisi yoksa gitmem. Telefon eder öyle giderim.  Kimsenin de işine karışmam” dedi.

Okul Müdürü S.B, keşke kapı kapı dolaşıp Kudret Ağabey’i kötüleyeceğine mahkemeye gidip hakkını arasaydı. Acaba Kudret Ağabey’in anlatamadığı o ailevi meseleyi mahkeme de kabul eder miydi?

Kudret Ağabeyi tanır ve severim. Ama burada anlatmak istediğim şudur: Kudret ağabey bir semboldür. Böyle hayırsever ve topluma faydalı insanları küstürmeyelim. Günümüzde fazla rastlanmıyor.

Feroli 34 yaşında takım çalıştırıyorsa evladımız Rıdvan 47 yaşında niye çalıştırmasın?

Gelelim Rıdvan Geçkin Hocamıza; Öz be öz Uşak’ın evladıdır. Uşak ve Uşakspor için elini taşın altına sokmaktan hiçbir zaman çekinmemiştir. ,2001 yılında Gazi Üniversitesi Futbol Uzmanlık Alanından mezun olmuştur. Ağrı ve Banaz ilçelerinde görev yaptıktan sonra Mehmetçik İlkokulu’nda 10 yıl boyunca futbolu tüm kategorilerinde Uşak şampiyonluğu yaşamıştır.

2006 yılında namağlup tamamladığı sezonu finalde penaltı atışları sonrası yenilerek Türkiye ikincisi olmuştur. Çalıştırdığı takımları sayısız finaller ve yarı finaller oynatmıştır.

O takımlardan 7 oyuncusunu Fenerbahçe, Galatasaray, Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Buca spor takımların alt yapısına hepsi 12 yaşındayken göndermiştir. Rıdvan Hocamız 2009 yılında B Lisansı alan hoca daha sonra  maç performans analiz, scouting ve UEFA A LİSANSİ sonrasında UEFA ELİT A lisansı (Uşak'ta tek) almıştır.

2021 -2022 sezonunda U17 kategorisinde ekibiyle beraber Türkiye şampiyonluğu yasamıştır.

Kendisi Uşakspor’da en zaman hoca yoksa “gel” dediklerinde para pul düşünmeden koşmuştur ve sorumluluk almıştır. İşte en son Uşakspor’da teknik direktör Nazım Gülay’ın ayrılmasıyla 2 hafta teknik direktörlük yapmıştır. Yönetimle düştüğü görüş anlaşmazlığı sonucu ayrılmak durumunda kalmıştır.

Kendisine, “Hiç profesyonel takım çalıştırmadı” gibi yapılan eleştiriler bence doğru değildir. 34 yaşında Avrupa'dan gelen Ferroli Karagumruk’te,Alanya da çalışabiliyorken,  47 yaşında olan ve A,B lçalıştırıcı lisansı olan Rıdvan Hoca niye profesyonel takım çalıştırmasın?

İzlanda 300 bin nüfuslu bir ülke(Uşak kadar) ama İngiltere galibiyeti var. 2016 Avrupa şampiyonasında çeyrek final oynayan bir ülke ..

85 MİLYONLA biz neredeyiz.?

Başkasını sevicilikle ne Türkiye ne de Uşak bir yere gleibilir? Ne varsa bizim içimizde var.

Küstürmeyin işte bazı insanları.

Editör: Seher ZEYBEK