Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulundan Muhammed Kabakçı, Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulundan Yağmur Diyar Sis ve Mehmet Sesli Ortaokulundan Sümeyye Azra Taş, eğitimde Uşak’ın gurur ve mutluluk tablosunu oluşturdular.

Uşak’tan 3 bin 913 aday katıldığı 2024 LGS sınavlarında 3 öğrencimiz tüm soruları yanlışsız yaparak 500 tam puan alırken, Uşak’ın en başarılı iller arasına adını yazdırdığı öğrenildi.

Lgs (1)-1

Vali Ergün şampiyonları kutladı

Uşak’tan çıkan 3 Türkiye birincisi öğrenciyi kutlayan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün; “2 Haziran 2024 tarihinde Türkiye genelinde 992 bin 906  öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda 500 tam puan alarak LGS 2024 Türkiye Birincisi olan Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulundan öğrencimiz Muhammed Kabakçı, Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulundan öğrencimiz Yağmur Diyar Sis ve Mehmet Sesli Ortaokulundan öğrencimiz Sümeyye Azra Taş’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” ifadesini kullandı.

Lgs3

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Uşak Milli Eğitim Müdürü Yücel de şampiyonları selamladı

Uşak’ın 2024 LGS sınavlarındaki büyük başarısının mimarlarından Uşak Milli Eğiitm Müdürü Halil Yücel de mesajında; “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda 500 tam puan alarak bizleri gururlandıran öğrencilerimiz; Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulundan öğrencimiz Muhammed Kabakçı, Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulundan öğrencimiz Yağmur Diyar Sis ve Mehmet Sesli Ortaokulundan öğrencimiz Sümeyye Azra Taş’ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Lgs (2)-1

Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu çok başarılı oldu

Müdürlüğünü Zeynep Uğur'unyaptığı Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu, bu yılki LGS sınavında da her yıl olduğu gibi büyük başarılara imza attı.

Okulda oldukça başarılı bir öğrenci olarak tanınan Yağmur Diyar Sis, düzenli ve sürekli çalışmasıyla tanınıyor. Yağmur’un başarısı, üzerinde emeği olan okul yöneticileri ve öğretmenlerini de büyük bir sevince boğdu.

İlk gelen bilgilere göre; Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu’ndan sınava giren iki öğrenci de sadece bir yanlış yaptı. Bu okuldan sınava giren öğrencilerin pek çoğunun Uşak Fen Lisesi, Şehit Abdülkadir Kılavuz Öğretmen Lisesi, Ertuğrul Gazi Proje İmam Hatip Lisesi ve Sivaslı Dursun Yalım Fen Lisesi gibi yüksek puanla öğrenci kabul eden okullara girmeye hak kazandığı öğrenildi.

Muhabir: SALİH KILINÇ