Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran 2023'te açıklanan kabinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine atanan Mahinur Özdemir Göktaş'ın kariyeri ve başarıları merak konusu oldu. İşte Bakan Göktaş'ın hayatına dair önemli bilgiler:

Mahinur Özdemir Göktaş, 1982 yılında Brüksel'de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Université Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. Siyasi kariyerine 2005 yılında CDH Partisi Schaerbeek Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak adım attı.

2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Göktaş, 2009 yılı seçimlerinde Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu'na girdi. Bu görevi sırasında Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği gibi önemli görevleri üstlendi.

Siyasi kariyeri boyunca kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, fırsat eşitliği, çevre ve şehircilik konularında çalışmalar yürüten Göktaş, aynı zamanda ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede aktif rol oynadı.

2015 yılında Ermeni soykırımı iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilen Göktaş, bağımsız milletvekili olarak görevine devam etti. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye Demokrasi Platformu'nun Brüksel'deki ilk inceleme seyahatinin mimarı oldu ve AB ile Belçika kurumları nezdinde önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

Birçok ödül ve başarıya imza atan Göktaş, 2020 yılında Cezayir Büyükelçisi olarak atanarak Türkiye'nin Kuzey Afrika'daki ilk kadın büyükelçisi oldu. 3 Haziran 2023'te Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve getirilen Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Flemenkçe bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ