14 Mayıs 1984 tarihinde New York eyaletinin White Plains şehrinde doğmuştur. Harvard Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri ve Psikoloji alanlarında eğitim görmüştür.

Zuckerberg'in en dikkat çekici başarısı, 2004 yılında oda arkadaşlarıyla birlikte Harvard Üniversitesi'nde Facebook'u kurmasıdır. İlk başta sadece üniversite öğrencileri için tasarlanmış olan bu platform, kısa sürede dünya çapında fenomen haline gelmiştir. Facebook, insanların birbiriyle iletişim kurmasını, içerik paylaşmasını ve bağlantı kurmasını sağlayan devasa bir sosyal medya platformu haline gelmiştir.

Zuckerberg, Facebook'un hızlı büyümesi ve yenilikçi yaklaşımıyla birlikte genç yaşta milyarderler arasına girmiştir. Ancak Facebook'un başarısıyla birlikte, şirket zaman zaman özellikle veri gizliliği ve platformun düşük kullanıcı güvenliği gibi konularda eleştirilere maruz kalmıştır.

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

Zuckerberg, aynı zamanda hayır işlerine de önem veren bir filantropisttir. Eşi Priscilla Chan ile birlikte, Chan Zuckerberg Girişimi adlı organizasyon aracılığıyla sağlık, eğitim ve teknoloji gibi alanlarda çeşitli sosyal sorunlara çözümler aramaktadır.

Kaynak: Bülten