Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1967 yılında Batman ilinin Gercüş ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Batman Merkez'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu. Eğitimine devam etmek üzere İngiltere'ye giden Şimşek, Exeter Üniversitesi'nde finans ve ekonomi alanında yüksek lisans derecesini elde etti.

İş hayatına adım atan Şimşek, Türkiye'ye döndükten sonra Etibank'ta çalıştıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçiliği'nde kıdemli ekonomist olarak görev aldı. Daha sonra New York'a yerleşen Şimşek, uluslararası yatırım bankası UBS ve Merrill Lynch gibi önemli kuruluşlarda ekonomi alanında uzmanlaştı.

Politikaya olan ilgisiyle dikkat çeken Şimşek, 2007 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Gaziantep milletvekili olarak seçildi. Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptıktan sonra Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 2011 seçimlerinde AK Parti Batman 1. sıra milletvekili olarak seçilen Şimşek, bir dönem daha Maliye Bakanlığı görevini üstlendi.

Başarılı kariyerine bir yenisini ekleyerek Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Şimşek, Türkiye'nin ekonomik yönetiminde etkili bir rol oynadı. Ayrıca, Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu gibi önemli kurullarda da görev aldı.

Şimşek, ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılarıyla tanınan bir isim olup, "Emerging Markets" Dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı" seçildi ve "Foreign Policy" Dergisi tarafından dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.

2023 yılında Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanarak görevine devam eden Mehmet Şimşek, evli ve üç çocuk babasıdır. Hem İngilizce hem de Kürtçe dillerini çok iyi derecede bilmektedir.

Editör: Seher ZEYBEK