Meral Danış Beştaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sosyal medya kullanıcıları tarafından sorgulanmaya başladı. DEM Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olan Meral Danış Beştaş'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler merak ediliyor.

Meral Danış Beştaş Kimdir?

Meral Danış Beştaş, 5 Nisan 1967 yılında Mardin Mazıdağı'nda dünyaya gelmiştir. İnsan Hakları Derneğinde üç dönem yöneticilik yapmış ve Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulunda iki dönem yöneticilik ve baro başkan vekilliği görevlerini üstlenmiştir. Aynı zamanda Diyarbakır Barosunun Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezinde başkanlık yapmıştır.

Danış, 1999 yılında Almanya/Weimar İnsan Hakları Ödülü’nü almıştır. Birçok ulusal ve uluslararası platformda kadın hakları, insan hakları, adil yargılanma hakkı, geçmişle yüzleşme ve hakikatlerin ortaya çıkarılması konularında tebliğler sunmuştur.

25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt Milletvekili olarak seçilmiştir. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi.  Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi. Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar

TBMM’de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyeliği görevini ifa etmiş, Anayasa Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca HDP Grup Başkan Vekilliği görevini de yürütmüştür.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Grup Başkan Vekilidir. Kürtçe'yi çok iyi düzeyde ve İngilizce'yi orta düzeyde bilmektedir. Evli olan Meral Danış Beştaş'ın 2 çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi