Profesyonel kaleci Mert Günok hakkında merak işte edilenler. Mert Günok'un yaşamı, futbolda ki kariyeri, nereli olduğu ve diğer  bilgileri.

Mert Günok, Türk milli futbolcusu ve kalecisidir. 1 Mart 1989 tarihinde Karabük'te dünyaya gelmiştir. Kariyeri boyunca sergilediği performans ve kalecilik marifetleriyle tanınan Mert, hem kulüp takımlarında hem de milli takımda önemli başarılarda yer almıştır.

Fehmi Mert Günok 1 Mart 1989 yılında Karabük'te doğmuştur. Kaleci pozisyonunda oynayan Türk millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Beşiktaş takımında yer alır.

Kariyerine Kocaelispor'un altyapısında az bir süre oynayarak başlayan Günok, 2001 yılında Fenerbahçe'ye katılmıştır. 2015 yılına kadar burada kalarak profesyonelliğe yükseldi. Süper Lig seviyesinde oynadı ve 2 Süper Lig şampiyonluğunu kazanmıştır. 2015'te Bursaspor'a katıldı ve burada 2 sezon kalmıştır. 2017 yılında ise İstanbul Başakşehir ile anlaşan Günok, 2019-20 sezonunda kulüple ilk Süper Lig şampiyonluğa ulaşmıştır. 2021'de Beşiktaş'a transfer olmuş ve aynı yıl Süper Kupa'yı kazanmıştır.

Günok, 2004 yılında U-16 seviyesinden başlayarak günümüze kadar Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil etmiştir. Türkiye millî takımı ile ilk maçına 2012'de çıkmıştır. Finallere katılmaya hak kazandıkları ve teknik direktör Şenol Güneş'le puan rekoru kırdıkları 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımın ilk tercih edilen kalecisi oldu.

Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada

Profesyonel kariyeri boyunca Günok, Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş'ta oynadığı dönemlerde 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu kazanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi