Almanya'nın Mannheim şehrinde 8 Şubat 1994 tarihinde dünyaya gelen Hakan Çalhanoğlu, futbol kariyerine Waldhof Mannheim altyapısında başladı. Daha sonra 2009 yılında Karlsruher'e transfer oldu ve burada U-17 ve U-19 takımlarında oynadı.

2011-12 sezonunda Karlsruher A takımıyla antrenmanlara çıkan Çalhanoğlu, Kasım ayında FC Schaffhausen ile oynanan hazırlık maçında ilk kez birinci takımda forma giydi. 5 Şubat 2012'de Karlsruher'in resmi maçında sahaya çıktı.

2012-13 sezonunda 1.FC Heidenheim'da kariyerinin ilk iki resmi golünü atan Çalhanoğlu, aynı sezon Bundesliga ekibi Hamburg'a transfer oldu. Ancak sezon sonunu Karlsruher'de kiralık olarak tamamladı ve burada 2. Bundesliga'ya yükselme başarısı gösteren takımının önemli oyuncularından biri oldu.

14 Ağustos 2012'de Hamburg ile resmi sözleşme imzalayan Çalhanoğlu, 2013-14 sezonunda takıma katıldı ve 9 numaralı formayı giymeye başladı. İlk resmi maçına 4 Ağustos 2013'te SV Schott Jena karşısında DFB-Pokal maçında çıktı.

4 Temmuz 2014 tarihinde ise Bayer Leverkusen ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Çalhanoğlu, burada UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı frikik golleriyle adından söz ettirdi ve Bundesliga tarihinin en iyi frikik atan oyuncularından biri olarak kabul edildi.

2017 yılında Milan'a transfer olan Çalhanoğlu, burada da başarılı performansıyla dikkat çekti ve 2021 yazında Inter'e transfer oldu. Inter ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Çalhanoğlu, kariyerindeki yeni durağını Milano'nun mavi-siyahlı ekibi olarak belirledi.

Galatasaray’da 6 değişiklik Galatasaray’da 6 değişiklik

Milli takım kariyerine de genç yaşlarda başlayan Hakan Çalhanoğlu, Türkiye U-16, U-17, U-19, U-20 ve U-21 takımlarında forma giydikten sonra A Milli Takım'a yükseldi ve milli formayı düzenli olarak terletmeye başladı.

Hakan Çalhanoğlu, futbol kariyerindeki başarıları ve oyun zekasıyla tanınan bir isim olup, Türkiye'nin gurur kaynaklarından biri olarak kabul edilmektedir.

Kaynak: Bülten