Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre, A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda değişiklik yapıldı. Werder Bremen forması giyen Ozan Kabak'ın sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarılmasının ardından, yerine Trabzonspor'un savunma oyuncusu Rayyan Baniya'nın dahil edildiği bildirildi.

Kimdir Rayyan Baniya?

18 Şubat 1999 doğumlu olan Rayyan Baniya, İtalya'nın Bologna şehrinde dünyaya gelmiştir. 1.94 metre boyundaki stoper, Benin kökenli Türk futbolcudur. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da forma giyen Baniya, kariyerine İtalya'da başlamış ve Türkiye'de profesyonel futbol hayatına devam etmektedir.

Milli Takım İçin İlk Kez Şans

Rayyan Baniya, Türkiye Milli Takımı'na ilk kez aday kadroya çağrılmıştır. Türkiye'nin EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan ve Letonya ile oynayacağı maçlar için toplanacak olan milli takım kampında yerini alacak olan Baniya, teknik direktör Vincenzo Montella'nın şans vermesi halinde ay-yıldızlı formayı ilk kez giyebilecek.

Ozan Kabak'ın Sakatlığı

Geçtiğimiz günlerde Werder Bremen ile Hoffenheim arasında oynanan maçta omuz sakatlığı yaşayan Ozan Kabak'ın aday kadrodan çıkarıldığı belirtildi. Kabak'ın sakatlığının tedavisinin kamp süresince tamamlanamayacağı için bu kararın alındığı ifade edildi.

Aşigolar Uşakspor’u yalnız bırakmadı Aşigolar Uşakspor’u yalnız bırakmadı

Rayyan Baniya'nın Türkiye Milli Takımı'na aday kadroya dahil edilmesi, genç futbolcunun kariyerinde önemli bir adım olarak nitelendirilirken, futbolseverler ve takipçileri Baniya'nın milli formayla göstereceği performansı merakla bekliyor.

Kaynak: Bülten