Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 yerel seçimlerine yönelik belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Eyüpsultan ilçesi için CHP'nin adayı olarak belirlenen isim, Mithat Bülent Özmen oldu. İşte, Mithat Bülent Özmen'in biyografisi:

Mithat Bülent Özmen, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında eğitim aldığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni tamamladı. Avrupa Birliği Jean Monnet Bursiyeri olarak University of Kent, Brussels School of International Studies'de uluslararası ilişkiler yüksek lisans derecesini aldı. Doktorasını bankacılık ve finans üzerine yapan Özmen, 1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nda kariyerine başladı. Ardından 1994 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu'nda görev aldı.

Dr. Özmen, finans kuruluşlarında ve reel sektörde üst düzey yöneticilik deneyimine sahiptir. Enerji sektörünün önde gelen holdinglerinden birinde CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenen Özmen, aynı zamanda Doğal Gaz İthalatçıları Derneği (GAZİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmüştür.

Akademik alanda da etkin olan Mithat Bülent Özmen, çeşitli üniversitelerin MBA ve yüksek lisans programlarında risk yönetimi, finansal yönetim, finansal piyasalar ve kurumlar dersleri vermiştir. Ayrıca, yayımlanan bir kitabı bulunmaktadır.

CHP'nin Eyüpsultan Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Mithat Bülent Özmen, geniş bir uzmanlık alanına sahip bir isim olarak seçmenin karşısına çıkacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ