Gür, bugün gerçekleştirdiği konuşmada, 2019 seçimlerinde başlayan projelerini sürdürme sözü vererek Uşak'ın sorunlarına çözüm getirecek projelerini paylaştı.

Gür, konuşmasında Uşak'ın genel bütçeye katkı sağlamada 30. sırada olduğuna dikkat çekerek, 22 yıldır genel bütçeden şehre katkı anlamında 70'lerde olduğunu belirtti. Bu haksızlığın 2028 seçimlerinde İYİ Parti iktidarında düzeltilmesini beklediğini söyledi.

Şehrin gelecek 100 yılını planlama taahhüdünde bulunan Gür, mesleği gereği şehir master planını hazırlayacaklarını ve tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışacaklarını açıkladı. Terminal sorununa da değinen Gür, çözüm projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

Uşak'ın termal sıcak su kaynağının, şu anda 250 bin nüfuslu şehirde içme suyu olarak kullanılan suyun yarısına tekabül ettiğini belirten Gür, termal turizmi destekleyecek projelerini hayata geçireceklerini vurguladı.

Adsız Tasarım (9)-3

Tarım organize sanayi projeleriyle ilgili konuşan Gür, "Ben 2019'da da dile getirdim. Türkiye'de belki ilkti, hâlâ da yapılmadı: tarım organize sanayi. Bu şehrin buna ihtiyacı var. Bir İzmir gibi ılıman değil, Afyon gibi de karasal değiliz. Onun için organik tarıma ve hayvancılığa çok inanılmaz uyumlu bir iliz ve Ege'nin de aslında göbeğindeyiz. Herkesin ortak buluştuğu bugün bu şehir, Ege Bölgesi haritasında tam ortada. İzmir'e 220 km, Afyon'a 110 km, Kütahya'ya 130-140, Denizli'ye 160 km uzaklıktayız. Uşak, bu anlamda Ege Bölgesi'nin lojistik bölgesi olmaya çok uygun." dedi.

şehir stadyumu projesi ve Uşakspor'un yeniden Uşaklıların olması için çaba harcayacaklarını söyleyen Gür, "Bu şehirde ben kulüp başkanlığı yaptım; kulüp amatördeyken, basketbol takımımızı Süper Lige çıkardık. Hiçbir kurumu arkamıza almadan tamamen kendimiz yaptık. Bugün Uşakspor 2. Lig'de, aşıklar benden haber bekliyor. Uşakspor bir şirketleşme yoluyla bir kuruma satıldı. Uşak'la hiç alakası olmayan birilerine, onun içinde şehrin takımıyla alakasız kişilere. Bizim belediyemizde Uşakspor tekrar Uşaklıların olacak. Ayrıca, Uşak Şehir Stadyumu projemiz var. Biz hala 1970'li yıllarda yapılan stadda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." dedi. 

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Muhabir: Seher ZEYBEK