İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Sözver Obalı ve Uşak İl teşkilatı yöneticilerinin de katıldığı kahvaltıda basın mensuplarına projeleri hakkında bilgi veren Gür¸ ”Genel Başkanımızın Uşak belediye Başkanı Adayı olarak ismimi açıklamasının üzerinden bir hafta geçti.

Eski projelerimizi güncelleyerek güçlü bir kadro ile beldiyse seçimlerine hazırlanıyoruz. Sizlerin vasıtası ile Uşak halkına projelerimi anlatmak istiyorum” diyerek hazırladığı projeleri görseller eşliğinde sundu.

Mhmdgur (2)

İşte Muhammet Gür’ün “Uşak sahipsiz Değildir” başlığı ile sunduğu projeleri:

Şeffaf Belediyecilik: Uşak Belediyesinin tüm gelir ve giderleri her ayın sonunda toplumla paylaşılacaktır. Siyasetçinin toplumdan hiçbir şey saklamadan her şeyi paylaşması gereklidir.

100 Günde 3 Kreş: Her mahallede bir kreş sloganı ile ilgili 100 günde 3 kreş açacağız.

Öğrenci Dostu Kent: Seçildiğimiz takdirde Uşak Eğitim Vakfı’nı kuracağız. Bu vakıf aracılığı ile 10 bin öğrenciye yardım yapılacaktır.

Yaşam Parkı: İl Özel idaresinin izmir yolu üzerindeki arsası üzerinde Ünlana, kkemalöz ve Dikilitaş mahalleleri halkının yaralanacağı en büyük yaşam parkını, Uşak İl özel idaresi ile protokol ile büyük bir yaşam alanı oluşturacağız.

Yeşil Karaağaç Göleti: Su parkı ve Karavan kamp sahası olarak yeniden düzenleyeceğiz

Huzurpark Spor Yaşam Vadisi: Tüm spor branşlarının kalabileceği ve antrenman yapabileceği tesisleri yapacağız.

Uşak’ta deprem etkisini azaltacak projeler: Uşak’ta bulunan STK’larla ilimizde ne kadar bina varsa röntgenini çıkarıp toplanma yerlerini yeniden belirleyeceğiz

Mhmdgur (3)

Uşak Halısı ve çevre yolu üzerinde yerel ticarethanelerin kurulması: Uşak’ın yapılacak çevre yolu üzerinde Uşak Halısı dokuyacak tezgâhların kurulması, Uşak’ın tanıtılması ve yerel esnafımız ticari kazanç sağlayacağı ticari alanlar kuracağız.

Uşak’ın 100 yılını kurtaracak Master Planı: Bu plan sayesine ilimizin 100 yılı planlanacaktır. Uşak’ın 100 Yıllık master planını hazırlarken Uşak İnşaat, mimarlar ve şehir Plancıları ve STK’larla işbirliği halinde çalışacağız.

Uşak Havaalanı canlandırılacak: gerekirse belediye olarak uçak kiralayacağız, yolcu garnatisi vereceğiz. Uşak Havaalanı’nı canlandıracağız.

Termal su ile Sera OSB kuracağız: Uşak’ta şu anda 250 bin kişinin kullandığı içme suyunun yarısına eşdeğer termal sıcak su bulunmaktadır. Bu termal su ile sera OSB kurup ekonomik hayatı canlandıracağız.

Bu proje 1999 yılından bu yana var. Türkiye'de belki ilkti, hâlâ da yapılmadı: tarım organize sanayi. Bu şehrin buna ihtiyacı var. Bir İzmir gibi ılıman değil, Afyon gibi de karasal değiliz. Onun için organik tarıma ve hayvancılığa çok inanılmaz uyumlu bir iliz ve Ege'nin de aslında göbeğindeyiz. Herkesin ortak buluştuğu bugün bu şehir, Ege Bölgesi haritasında tam ortada. İzmir'e 220 km, Afyon'a 110 km, Kütahya'ya 130-140, Denizli'ye 160 km uzaklıktayız. Uşak, bu anlamda Ege Bölgesi'nin lojistik bölgesi olmaya çok uygun.

Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza

Mhmdgur (5)

Uşak Şehir Stadı: Bu şehirde ben kulüp başkanlığı yaptım; kulüp amatördeyken, basketbol takımımızı Süper Lige çıkardık. Hiçbir kurumu arkamıza almadan tamamen kendimiz yaptık. Bugün Uşakspor 2. Lig'de, aşıklar benden haber bekliyor. Uşakspor bir şirketleşme yoluyla bir kuruma satıldı. Uşak'la hiç alakası olmayan birilerine, onun içinde şehrin takımıyla alakasız kişilere. Bizim belediyemizde Uşakspor tekrar Uşaklıların olacak. Ayrıca, Uşak Şehir Stadyumu projemiz var. Biz hala 1970'li yıllarda yapılan statta faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Stadın şimdiki bulunduğu alana Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla 20 bin 64 kişilik modern bir stat yapılmasını sağlayacağım.”

Mhmdgur (4)

(Seher ZEYBEK/ SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK