Alp, Bakan Özhaseki’in verdiği tepkiden ve daha sonra bakanlık özel kalemi ile yaptığı görüşmelerden olumlu etkilendiğini ve Murat Dağı’nın madencilerden arındırılması için umutlandığını kamuoyu ile paylaştı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Uşak ziyartei sırasında “çarşı Uşak” projesinin başlatılması töreninde ayaküstü görüştüğünü belirtti.

Aynı zamanda Murat Dağı Yok olmasın Platformu Sözcüsü olan Alp, “Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki ile, 21 Kasım Salı günü ilimizi ziyareti sırasında görüşme fırsatı yakaladım.  Görüşme spontone geliştiği için ayaküstü ve hızlıca oldu.

Derdim; şehrimizin en büyük sorununun içme suyu olduğunu ve Murat Dağı’nın önemini anlatmaktı.

 Söze hızlıca girdim: “Murat Dağı milli park olmalıdır” dedim. Bakanımız duraksadı ve dinlemeye başladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı olduğumu, Uşak’ın en büyük sorununun su olduğunu, bunun için Murat Dağı’nın mevcut hali ile korunması gerektiğini,  milli park ilan edilmesinin bu korumaya hizmet edeceğini söyledim. Sayın Bakan, eliyle  özel kalem müdürünü çağırırken, aynı anda Belediye Başkanımız da konuya dahil oldu.

Mehmet Bey benim için, “çevreye duyarlı kişiliği olan İnşaat Mühendisleri Oda Başkanıdır” dedikten sonra: “ayrıca Uşak Belediyesi ile İMO’nun şehrin depremsellik, yapı envanteri ile ilgili ortak çalışmaları”  olduğunu belirtti. Nihayetinde görüşme çabam amacına gereken hizmeti yaptı” dedi.

“Görüşme sonrası çok olumlu gelişmeler yaşandı”

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Bakan Özhaseki’nin, Murat Dağı’nın milli park olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, milli park konusundaki çalışmaları takip etmesi ve bir tıkanıklık olursa şayet, kendi Bakanlığının üzerine düşeni yapması için özel kalem müdürüne talimat verdiğini kaydeden Alp, “Sonrasında ilgili Özel Kalem Müdürü benden ön bilgileri aldı. “yetkili arkadaşlar sizinle daima irtibatta kalacaktır” dedi.

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra Ankara'dan Özel Kalem Müdiresi Hanımefendi aradı. O da Murat Dağı ile ilgili bilgileri aldı. Konunun takibini beraber yapmamız gerektiğini söyledi. Murat Dağı ile ilgili Uşak ve Kütahya’daki gerekli müdürler ile görüşeceğini ve sürecin hızlanması için çaba göstereceğini belirtti.

Bakanımızın Uşak’taki temaslarından bize göre en önemli kazanım; gerek şehrimiz gerek Batı Anadolu’nun su ve tarımsal faaliyetler için ana beslenme kaynağı olan Murat Dağı’nı korumak ve madenlerden ari bölge kılmak için sürecin başlatılması sözünü almaktır” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK