Avukat Mustafa Naim Yağcı, 3 Kasım 1975 tarihinde Rize Aşıklar Köyü'nde dünyaya gelmiştir. Köyünde tamamladığı ilkokul eğitiminin ardından, Rize/Akarsu Köyü Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini 1987-1989 yılları arasında tamamlamıştır.

Eğitim hayatına Çayeli İmam Hatip Ortaokulu ve Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde devam eden Yağcı, 1995 yılında Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmuştur. Ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydını yaptırmış ve 2000 yılında bu fakülteden mezun olmuştur.

1997 yılında Rize'de başladığı İmam-Hatiplik görevini sürdürürken, 2004 yılında Ataşehir'de ortağı olduğu avukatlık ofisinde serbest avukatlık yapmaya başlamıştır. Bu dönemde din görevliliği ve İmam-Hatiplik görevinden istifa ederek hukuk alanında kariyerine odaklanmıştır.

Narin’in adı çocuk parkında yaşatılacak Narin’in adı çocuk parkında yaşatılacak

2013-2018 yılları arasında AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nı üstlenen Yağcı, Ataşehir'in yerel yönetimine olan katkılarıyla dikkat çekmiştir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde meclis üyeliğine seçilen Yağcı, Ataşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hukuk Komisyonu üyesi olarak görev almaktadır. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de Hukuk Komisyonu üyeliği yapmaktadır.

Mustafa Naim Yağcı'nın sosyal sorumluluk projelerine olan katkıları da göz ardı edilemez. Milli Gençlik Vakfı yönetimlerinde, üniversite yıllarında derneklerde ve çeşitli alanlarda faaliyet göstermiş; Ataşehir Site Spor Kulübü yöneticiliği, Türkcan (Türkçemizi Canlandırma) Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Halen KAİM Vakfı'nın kurucu mütevelli ve yönetim kurulu üyeliği, RİDEVA Vakfı'nın kurucu mütevelli ve denetim kurulu başkanlığı, Ataşehir Mimar Sinan Camii Dernek Başkanlığı gibi önemli vazifeleri sürdüren Yağcı, aynı zamanda aile şirketi aracılığıyla inşaat malzemeleri üzerine faaliyet göstermektedir.

2010 yılında evlenen Mustafa Naim Yağcı'nın Şevval ve Ahmet Hamdi adında iki çocuğu bulunmaktadır. Yağcı, Ataşehir'de sürdürdüğü aktif hayatı ve katılım sağladığı pek çok projesiyle tanınan bir isim olmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ