Kendimce bulduğum cevapları sizlerle paylaşmak istedim ve bu yazıyı kaleme aldım. Dilerseniz sizlerde nasıl bir başkan istediğinizi yorum olarak yazımın altına ekleyebilirsiniz. Kim bilir? Belki Uşak Belediye Başkan aday adayları okur da ona göre bir seçim stratejisi hazırlar. Bizler de Uşaklı olarak gönüllümüze göre bir belediye başkanı seçmiş oluruz. (Seçemeyiz ama hayali bile güzel)

Neyse gelelim benim gönümde yatan aslan belediye başkanına…

-       Şu garip halimden bilen, yani vatandaşı anlayan, vatandaşın derdini gözüne bakınca anlayan bir başkan istiyorum.

-       Dürüst, namuslu falan demiyorum. Zaten bir insan namuslu ve dürüstse insandır. 

-       Madem Uşak’a başkan olmak istiyor. Önce Uşak’ı avcunun içi gibi bilmeli. Uşak’ta kaç mahalle var? Kaç sokak var? Uşak’ın tarihi, sanatsal ve turistik yapıları nelerdir? Bunları avucunun içi gibi bilmesi gerekir.

-       Hangi siyasi partiden seçilirse seçilsin, partisini unutmalı ama oy versin vermesin tüm Uşaklının belediye başkanı olduğunu unutmamalıdır. Çünkü tüm Uşak halkı seçilen kişinin maaşını ödemekte ve kendilerine hizmet getirsin diye ÇTV, yol emlak, alt yapı, üst yapı, su eşek yükü ile vergi ödemektedir. O vergilerde tüyü bitmedik yetimin hakkı vardır.

-       Birilerinin rantı uğruna Uşak’ı ve Uşak’ın varlıklarını kimseye peşkeş çekmemeli, Uşak’ın ve Uşaklının menfaati neyse ona göre hareket etmelidir.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

-       Hizmette standart sağlamalı ve herkese eşit davranmalıdır. Kendi partilisinin kaçak göçek işlerine göz yumarken vatandaşın kümesini bile başına yıkmamalıdır.

-       Özellikle alt yapı işlerinde günü kurtarmak için hareket etmemeli, alt yapıda da üst yapıda da bütüncül projeler hazırlatarak Uşak’ın geleceğini en azından 20 -30 yıl kurtarmalı, günü birlik çözümlerle vatandaşa eziyet çektirmemelidir.

-       ‘Geri Dönüşümün başkenti Uşak’ ayağına koskoca kentin bir çöplüğe ve mikrop yuvasına dönmesine izin vermemeli. Sokakları çiçek kokan ve görsel güzelliği olan sokaklar haline getirmelidir.

-       Uşak’ın sadece iktidar partisi müteahhitlerin şehri değil, mücavir alan içerisinde yaşayan içerisinde yaşayan yaklaşık 240 bin Uşaklının şehri olduğunu unutmamalıdır.

-       Uşak’ın şarkısını, türküsünü, halk oyunlarını, yemeğini, kısacası folklarını çok iyi bilmeli, bu bilgilerin ışığında kentin sanat ve kültür politikalarını oluşturmalıdır.

-       Uşak’ın tanıtımını dünyaya yapsa diyeceğim ama Türkiye’ye duyursa yeter. Geçende yaptığım bir haberde TUİK verilerine göre Uşak’a 2022 yılında il dışından gelen kişi sayısı 40 bin civarındaymış. Çok yetersiz. Uşak’ı iyi tanıtmak gerek.

-       Uşak’ın en büyük sorununu tespit etmeli ve çözümler üretmelidir. Şu anada Uşak’ın en büyük sorunu su sorunudur. Meteoroloji genel Müdürlüğü verilerine göre Uşak, Türkiye’nin en kurak illeri arasındadır.

-       Yeşili sevmeli, Uşak’ta mezarlıklar dışında başka alanları da yeşillendirmelidir.

-       Aslında bir belediye başkanından en büyük beklentimi te cümlede özetlersem:

“Uşak’ı sevsin ve Uşaklıyı adam yerine koysun” yeter.

Başka bir şey istemem.

Salih KILINÇ

Editör: Seher ZEYBEK