Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Reşide Bayar'ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy, 1921 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Demokrat Parti Kütahya eski Milletvekili Dr. Ahmet İhsan Gürsoy'un eşi olan Dr. Nilüfer Gürsoy, Türk siyasetine uzun yıllar hizmet etti.

2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu 2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu

Adalet Partisi'nden 13. Dönem Bursa, 15. ve 16. dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Dr. Gürsoy, aynı zamanda Celal Bayar Vakfı Başkanlığı görevini yürüttü. Cumhuriyet'in kuruluş yıllarından itibaren Türk siyasetine yön veren önemli isimlerden biri olan Dr. Nilüfer Gürsoy, geçmişte görev yaptığı milletvekilliği süreçlerinde de ülke meselelerine katkı sağladı.

103 yaşında İstanbul'daki evinde vefat eden Dr. Nilüfer Gürsoy için bugün ikindi namazına müteakip İstanbul Erenköy Galip Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Türk siyasetinin önemli simalarından biri olan Dr. Gürsoy'un vefatı, siyasi camiada derin bir üzüntü yarattı.

Cenaze namazı öncesinde Dr. Nilüfer Gürsoy için anma töreni düzenlenecek ve sevenleri tarafından son görevlerini yerine getirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi