2 Temmuz 1998 tarihinde Prag'da dünyaya gelen Nisa Bölükbaşı, daha bebekken yüzmeye başladı. Henüz 3 aylıkken annesiyle, ardından tek başına yüzmeye devam eden Nisa, 6 yaşına geldiğinde Çek Cumhuriyeti'nin en iyi takımlarından birinde yer aldı. Aynı yıl profesyonel kayak yapmaya davet edilse de, Prag'a uzak olan dağlar nedeniyle bu teklifi reddetmek zorunda kaldı.

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

8 yaşında profesyonel olarak tenis oynamaya başlayan Nisa, hem single hem de çiftler kategorilerinde başarılı bir kariyer sürdürdü. Prag'daki ünlü Cibulka Tenis Kulübü'nde 15 yıl boyunca tenis oynayan Bölükbaşı, 15 yaşında yüzmeyi bırakarak yüzme antrenörlüğüne başladı. 2018 yılında Çek Cumhuriyeti'nde U20 kategorisinde ikincilik elde eden yetenekli sporcu, aynı yıl mimarlık okumaya başladı ve yoğun eğitim programı nedeniyle voleybolu bırakmak zorunda kaldı.

Sporla yoğrulmuş bir hayat süren Nisa, boş zamanlarında snowboard, bisiklet, kış ve yaz pateni gibi hobilere de vakit ayırıyor. Çok yönlü yetenekleri ve spor aşkıyla dikkat çeken Nisa Bölükbaşı, genç yaşına rağmen birçok başarıya imza atmış durumda.

Kaynak: Bülten