Türk rap müziğinin önemli isimlerinden biri olan Norm Ender, gerçek adıyla Ender Eroğlu, 25 Mart 1985 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Müzik kariyerine atılmadan önce, 10 yaşında Cartel müzik grubu sayesinde rap müziği keşfeden Ender, bu dönemde müzikle tanıştı.

Norm Erdem Kimdir 3 Kopya

Eğitim hayatı, sürekli kavgalarla geçen Norm Ender, lise eğitimini tamamlamak için açıktan öğrenim sistemine geçti. 1999'da Erman Altınoğlu ile birlikte Norm grubunu kurarak müzik dünyasına adım atan sanatçı, 2001 yılında ilk rap şarkısını profesyonel olarak çıkardı. ATV'de yayınlanan Akademi Türkiye müzik yarışmasına katılımı, onun müzik kariyerinde daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2010 yılında "İçinde Patlar" isimli solo rap albümünü çıkaran Ender, albümdeki "Çıktık Yine Yollara" şarkısına klip çekerek dikkatleri üzerine çekti. Solo çalışmalarıyla "Norm Ender" olarak anılmaya başlayan sanatçı, küfürlü içeriğiyle bilinen "Eksik Etek" şarkısıyla sosyal medyada büyük bir çıkış yakaladı. 2006 yılında YouTube'da en çok dinlenenler arasında 17. sıraya yerleşen bu şarkısı, bir günde 2,5 milyon, bir ay içinde ise 40 milyon kişi tarafından dinlendi.

Norm Erdem Kimdir 2 Kopya

Miss Turkey Güzeli idil Bilgen Kimdir? Kaç Yaşında ,Nereli Miss Turkey Güzeli idil Bilgen Kimdir? Kaç Yaşında ,Nereli

Rap müziğe ara verdikten sonra 2017'de EMI-Universal Müzik Türkiye etiketiyle yeni bir albüm çıkaran Norm Ender, 2019'da "Mekanın Sahibi" adlı diss parçasıyla dikkat çekti. 2020'de ise "Konu Kilit" ve sürpriz bir şekilde "İhtiyacım Yok" adlı tekli çalışmalarını müzikseverlerle buluşturdu. Müzik kariyerindeki çeşitli dönemlerde farklı projelere imza atan Norm Ender, Türk rap sahnesindeki etkileyici duruşu ve mücadeleci tarzıyla bilinir.

Kaynak: HABER MERKEZİ