"Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler" "Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler"

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek üzere yaptığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. CHP İzmir Balçova Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen isim ise Onur Yiğit oldu.

1984 yılında İzmir'de doğan Onur Yiğit, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Yüksek İşletme ve Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

İzmir Balçova'da birçok sağlık kuruluşunun kurucusu olarak bilinen Onur Yiğit, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren ASİSTANA ve Medifema Global şirketlerinde kurucu ve üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır.

Siyasi kariyerine 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak başlayan Yiğit, Balçova ve Narlıdere'de ilçe ve ön seçim delegeliği görevlerini üstlenmiştir. 2019 yılında Narlıdere Belediye Meclis Üyeliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen Onur Yiğit, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kâtip üyeliği görevini üstlenmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Onur Yiğit, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP'nin Balçova Belediye Başkan Adayı olarak seçildi.

Kaynak: Haber Merkezi