Açıklamaya göre avukat, güvenlik görevlisi, şoför, mühendis, tekniker, büro personeli ve orman muhafaza memuru kadrolarına toplamda 170 sözleşmeli personel alınacak. Bu personeller, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek.

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Başvurular 16 Nisan 2024 tarihinde başlayacak ve 26 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek. Ancak, Orman Muhafaza Memuru ve Mühendis pozisyonları için başvurular farklı bir takvime sahip olacak. 26 Orman Muhafaza Memuru ve 20 Mühendis alımı için başvurular 29 Nisan 2024 tarihinde başlayacak ve 9 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.

Başvuruları gerçekleştirmek isteyen adaylar, e-Devlet üzerindeki Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı web sitesi üzerinden e-devlet şifreleri ile başvurularını kolayca yapabilecekler.

Başvuru için adaylardan bazı şartlar aranıyor:

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.
  • ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan KPSS (B) Grubu sınavından belirli bir puan almak. Lisans mezuniyeti gereken unvanlar için KPSSP3, ön lisans mezuniyeti gereken unvanlar için KPSSP93, ortaöğretim mezuniyeti gereken unvanlar için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan alınması gerekiyor.
  • Belirtilen pozisyonlara yerleşen adaylar için belirli kurallar ve istisnalar geçerli olacak.

Orman Muhafaza Memuru pozisyonu için ek şartlar arasında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesi, 2022 KPSSP93 sınavından en az 65 puan alınması, ilgili ön lisans programlarından mezun olunması ve sağlık kurulu raporu alınması bulunuyor.

Orman Mühendisi pozisyonu için ise 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesi, 2022 KPSSP3 sınavından en az 70 puan alınması, Orman Mühendisliği lisans programından mezun olunması ve sağlık kurulu raporu alınması gibi şartlar bulunuyor.

Başvurularını yapacak adayların, belirtilen tarihler arasında gerekli belgelerle birlikte başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Adayların belirtilen şartları sağlamadığı durumlarda başvuruları kabul edilmeyecek ve yasal işlemler yapılacaktır.

Kaynak: Bülten