Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)’ Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda; ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin sanayi potansiyelini geliştirmek, geleceğe dönük hedefler belirlemek, üretim ve istihdamı artırmak amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Uşak'ta Hafta sonu sinema keyfi: 5 yeni film vizyona girdi Uşak'ta Hafta sonu sinema keyfi: 5 yeni film vizyona girdi

Toplantıya, Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı  Sayın Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Uşak Tekstil OSB, Uşak deri ve Karma OSB, Karahallı OSB, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Kütahya, Manisa, Muğla OSB Başkan ve temsilcileri, bölge müdürleri ve sanayiciler katıldı.

Kutkcü

Toplantının ağırlıklı konusu, Ege Bölgesi OSB’lerinin sorunları oldu. Açılış konuşmasını yapan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, sözlerine TUSAŞ’a yapılan kalleş ve hain terör saldırısını lanetleyerek başladı.

Sanayide, tarımsal üretimde ve turizmde Ege Bölgesi ilerinin öenmine dikkat çeken Kütükçü, Ege Bölgesindeki 8 ilde 64 OSB bulunduğuna dikkat çeken Kütükçü; “Bu OSB’lerimizin hali hazırda 46’sı işletme aşamasında. Ege Bölgesi’ndeki organize sanayi bölgelerimiz 4.264 fabrikada 333 binin üzerinde insanımıza doğrudan istihdam sağlıyor. Sanayi alanı olarak baktığımızda ise Ege Bölgemiz 18 bin 188 hektar organize sanayi bölgesi alanı ile toplam OSB alanı bakımından İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi’nin ardından en fazla OSB alanına sahip üçüncü bölgemiz. Ege Bölgemizin yatırım, üretim ve ihracat iştahı tüm zorluklara rağmen devam ediyor. Bölgedeki OSB’lerimiz, Türkiye genelindeki tüm organize sanayi bölgelerimizin tükettiği elektriğin yüzde 14'ünü tüketiyor. Yine Ege Bölgesi organize sanayi bölgelerimizde son 1 yılda 200 yeni parsel üretime kazandırıldı ve yine son bir yılda 35 bin kişiye yeni istihdam sağlandı. İhracat tarafına baktığımızda ise Ege Bölgemiz geçtiğimiz yıl İzmir, Manisa ve Denizli’nin öncülüğünde 26 milyar dolara ulaşan ihracat ile ülkemizin toplam ihracatının yüzde 12’sini gerçekleştirdi. Ayrıca bölgenin tarımsal üretimi, tarıma dayalı ihtisas OSB’lerimizin katkısıyla, Türk tarımına, tarımsal sanayimize ve ihracatımıza güç vermeye devam ediyor. Ben bu başarılara imza atan yatırımcılarımızı, yatırımcılarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet götüren değerli başkanlarımı, bölge müdürlerimi ve camiamızın tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” iafdesini kulalndı.

Vali Osbuk

Vali Aktaş; “Hiçbir terör saldırısı birlik ve kardeşliğimiz bozmaz”

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş’ta Türkiye’nin yerli ve milli sanayisinin göz bebeği olarak tanımladığı TUSAŞ’a yapılan hain teör saldırsı ve diğer terör saldırılarının ülkenin birlik ve kardeşliğini bozamayacağını kaydetti.

Aktaş, “Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Dün TUSAŞ tahliye edilirken, oradan çıkan bir mühendisin bağırarak söylediği söz bu: ‘Daha çok çalışacağız, hainlere inat daha çok üreteceğiz.’ Aldığımız mesaj budur. Bunu nasıl yapacağız? Devlet olarak tabi ki sağladığımız olanaklar olacak ama bunu sizlerin özverisi, gayretiyle, sizlerin sermayesi, sizlerin iyi niyetiyle yapacağız. Onun için hepinize içtenlikle kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Burada alınacak kararların, yapılacak değerlendirmelerin kıymetli olacağını biliyorum. İnşallah ülkemizin geleceğine, menfaatine, üretimine, potansiyelini geliştirmesine katkı sunacak değerlendirmeler çıkar ve sonuçlar alırız” dedi.

Osbukk

Muhabir: SALİH KILINÇ