AK Parti Uşak Mv. Güneş; "İşte CHP'nin liyakat anlayışı" AK Parti Uşak Mv. Güneş; "İşte CHP'nin liyakat anlayışı"

Asu Kaya Osmaniye Milletvekili Oldu

1976 yılında Osmaniye'de doğan Asu Kaya, ilkokulu Atatürk İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini Özel Bahçeli Koleji'nde bir yıl İngilizce hazırlık okuyarak bitirdi. 1993 yılında mezun olan Kaya, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda 1,5 yıl öğrenim gördü. Ancak, 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak burada eğitimine devam etti ve 2001 yılında mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından Osmaniye Verem Savaş Dispanseri'nde çalışmaya başlayan Kaya, 2008 yılına kadar burada Başhekimlik görevini yürüttü. Aynı yıl, Düziçi ilçesi Ellek Beldesi'nde Aile Hekimliği görevine başladı ve bu görevini altı ay sürdürdü. Ellek Beldesi'nde çalışırken Osmaniye Merkez Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi'nde de görev yapmaya başlayan Kaya, 2008'den 2023 yılına kadar Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yaptı.

Kaya'nın meslek hayatı boyunca Osmaniye Tabip Odası'nda çeşitli görevlerde bulundu. 2016 ve 2018 yıllarında iki defa üst üste Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Kaya, 2020 yılında Merkez Konseyi delegeliğine seçildi. Ayrıca Genel Sağlık İş Sendikası'nda sendikal çalışmalarda yer aldı ve CHP ile Osmaniye Tabip Odası arasında Kadın ve Çocuk Haklarının korunması için YAŞAMHAK Projesi işbirliği gerçekleştirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeliği de bulunan Kaya, 2022 yılında Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına üçüncü kez seçildi. Bu görevde, Osmaniye’deki akademik meslek örgütlerini Tabip Odası'nın çağrısı ile bir araya getirerek toplum için eşgüdümle çalışma platformu oluşturdu.

Asu Kaya, 2023 Genel Seçimleri'nde Osmaniye Milletvekili olarak seçilerek, siyasi kariyerinde önemli bir adım attı.

Kaynak: Bülten