Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada

İstanbul, Türkiye - 1 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da doğan Özge Özpirinçci, Türk sinema, dizi ve reklam dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. İlköğretimini İstanbul’da tamamlayan Özpirinçci, lise eğitimi için Öğrenci Değişim Programı ile ABD’ye gitti. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümü’nden 2008 yılında mezun olan oyuncu, kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı.

2007-2008 yılları arasında "Cesaretin Var Mı Aşka" adlı televizyon dizisinde Ebru karakterini canlandıran Özpirinçci, kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Eti Browni, Cornetto ve Coca-Cola gibi tanınmış markaların reklamlarında da rol alarak geniş kitlelere ulaştı.

2008-2009 yılları arasında Kanal D'nin fenomen dizisi "Kavak Yelleri"nde kanser hastası Ada karakterine hayat veren oyuncu, aynı yıl Show TV'de yayınlanan "Melekler Korusun" dizisinde Hümeyra ve Alper Saldıran ile birlikte ilk başrolünü oynadı.

Kariyerinde pek çok başarılı yapımda yer alan Özpirinçci, Mete Sözer'in yazdığı ve yönettiği 14 dakikalık "Kayıp" adlı kısa filmde Eşref Kolçak ile birlikte rol aldı. Uluslararası festivallerde gösterilen film, Meksika, İtalya, Amerika, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerden toplamda 24 ödül aldı. Özge Özpirinçci, bu rolüyle En İyi Oyuncu ödülüne layık görüldü.

2015 yılında "Aşk Yeniden" isimli dizide başrolü Buğra Gülsoy ve Didem Soydan ile paylaşan Özpirinçci, aynı yıl Azra Kohen'in "Fi Çi Pi" adlı dizisinde Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi ile birlikte rol aldı.

Özpirinçci, senaryosunu Hande Altaylı'nın yazdığı ve 2017 yılında yayın hayatına başlayan "Kadın" dizisinde başrolü Caner Cindoruk ile paylaşıyor. Dizideki performansıyla büyük beğeni toplayan oyuncu, Türk televizyon dünyasında önemli bir yer edinmiş durumda.

Özge Özpirinçci, 12 Nisan 2013 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Engin Altan Düzyatan ile nişanlanmış ancak aynı yıl ayrılmışlardır.

Kaynak: Bülten