Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan ciddi sağlık sorunlarına dikkat çekti. Yalım, hastaların muayene, tetkik, teşhis ve tedavi süreçlerindeki aksaklıkların, randevu sorunlarının ve doktor eksikliğinin Uşak'ı adeta perişan ettiğini ifade etti.

Uşak'a çevre illerden gelen hastaların artmasıyla birlikte hastane personelinin yetersiz kalmasının, doktor sayısındaki eksikliğin önemli sorunlara yol açtığını belirten Yalım, bu durumun hastaların randevu alamamasına ve çok ileri tarihlerde randevu verilmesine neden olduğunu vurguladı. Ayrıca, hastanede sık sık görülen enfeksiyonlar nedeniyle ölüm sayılarının arttığını ifade etti.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Yalım, Sağlık Bakanlığı'nın derhal gerekli işlemleri başlatması ve tedbirleri alması gerektiğini belirterek, hastanede yaşanan aksaklıkların tespiti ve mağduriyetlerin önlenmesi için acil çözüm yollarının bulunmasını talep etti.

Parası olan hastaların Uşak dışındaki illere veya özel hastanelere yönelmesi, hastane önlerinde bekleyen hasta sayısının artmasına neden olurken, acil servis yoğunluğunu gösteren görsellerin paylaşıldığına dikkat çekti.

Yalım, hastanenin acil girişindeki sıcak-soğuk klimaların çalışmamasının hastalar için ek bir sorun teşkil ettiğini belirterek, içerideki hastaların hem sıcak hem soğuk hava şartlarına maruz kaldığını dile getirdi. Havalandırma sisteminin sağlıksız çalışması ise hastalar arasında hastalık bulaşmasına neden oluyor.

Eski milletvekili, Uşak gibi bir ilde acil serviste tek doktorun bulunmasının hasta yoğunluğunu artırdığını, sıra bekleyen hasta sayısını çoğalttığını ve trafik kazası geçiren vatandaşların tedavi süreçlerinde yaşanan gecikmelerin can kayıplarına yol açtığını belirtti.

Özkan Yalım, acilde görev yapan doktorun kişisel ihtiyaçları için dahi acilen ayrılamamasının durumu daha da vahim hale getirdiğini ifade ederek, Uşak'ta yükselen bu sağlık sorununa çözüm bulunmazsa hastanede doktor olmayan servislerin varlığı gibi acil durumların kaçınılmaz olabileceğine dikkat çekti. #UşakSaglikSorunu etiketiyle sosyal medyada konuyu paylaşarak yetkililerin dikkatini çekmeye çağırdı.

Seher ZEYBEK

Editör: Seher ZEYBEK