Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen mevcut belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde adaylık için yeşil ışık aldı. İşte, Özlem Çerçioğlu'nun hayatı ve siyasi kariyeri hakkında detaylar:

Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu

Özlem Çerçioğlu, 11 Ağustos 1968 tarihinde Nazilli-Aydın'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli’de tamamlayan Çerçioğlu, 1988 yılında Selçuk Üniversitesi’nden mezun oldu. Üniversite öğreniminden sonra yurtdışında başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettiren Çerçioğlu, özellikle kurduğu sosyal ilişkilerdeki başarısıyla Türk cemiyetlerinde görev aldı ve özel sektörde çalıştı.

Toplumsal içerikli projelerde yer alarak eğitime destek çalışmaları, uyuşturucuyla mücadele, sokak çocuklarını kazanma ve kadın hakları gibi konularda aktif rol üstlendi.

  1. ve 23. dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçilen Çerçioğlu, burada İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda ve Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev aldı. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'nde Parti Meclisi üyeliği de yaparak parti içinde önemli sorumluluklar üstlendi.

2009 yılında Aydın Belediye Başkanı seçilen Çerçioğlu, 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve devam etti. 2019 yılında da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı unvanını taşımaktadır. Evli ve 2 çocuk annesi olan Çerçioğlu, aynı zamanda İngilizce bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ