31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı günler kala, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Candan Yüceer'in yaşamı merak konusu oldu.

Ortalık Savaş Alanına Döndü Ortalık Savaş Alanına Döndü

1973 yılında dünyaya gelen Candan Yüceer, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Hekim olarak Ankara, Samsun ve Tekirdağ'da görev yaptı. Aynı zamanda Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, ve Tabip Odası Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Tekirdağ Milletvekili olarak 24, 25, 26 ve 27. Dönemde seçilen Yüceer, aynı zamanda 3 dönem boyunca CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen Yüceer, bu süreçte Türkiye genelindeki cezaevlerini ziyaret ederek çocuk ceza infaz kurumları ve kadın cezaevlerinde incelemelerde bulundu. Ayrıca, kadın konukevleri ve çocuk sevgi evlerini ziyaret ederek bu alanlarda çalışmalar gerçekleştirdi.

Madde bağımlılığı ile mücadele ve çocuk haklarına ilişkin çalışmalarıyla bilinen Yüceer, Türkiye genelindeki AMATEM ve ÇEMATEM'leri ziyaret ederek önemli çalışmalara imza attı. Ayrıca, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği görevinde bulunan Yüceer, önemli sağlık ve sosyal konulardaki çalışmalara katkı sağlamıştır. Candan Yüceer, CHP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçmenlerin karşısına çıkacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ