Yaklaşık 30 yıldır köklü bir değişiklik yapılmayan içme suyu tesisatlarındaki patlamalar hem suyun boşa akmasına neden oluyor hem de maddi olarak büyük zararlara yol açıyor. Üstelik birçok semtte yıllar öncesinde kalma, insan sağlığına son derece zararlı olduğu uzmanlar tarafından belirtilen asbestli çimento borulardan hala su içiyoruz.

Pazar günü Küçükçarşı Üçgen park ve Karaağaç Mahallesi Kerte Sokak ve 5-6 ayrı noktada şehir şebeke içme suyu tesisatlarında patlaklar oluştu. Vatandaşların ihbarı üzerine belediye ekipleri patlakları tamir etti.

Tüm dünyada küresel iklim değişikliklerinden meydan gelen kuraklıkla mücadele edilirken patalayan su boruları onarılıncaya kadar tonlarca su boşa akıyor ve vatandaş susuz kalıyor. Ayrıca maddi olarak büyük kayıplara neden oluyor.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak Uşak Belediyesi yetkililerine içme suyu şebekesinde sık sık meydan gelen patlamaların nedenini sorduk.

Bize içme suyu şebekesinin çok eski olduğunu ve en az 30 yıldır ciddi anlamda şebekenin elden geçirilmediği yönünde cevap verdiler.

Dün patlayan su tesisatının onarımı sırasında bazı yerlerde asbestli çimento levhalara rastlayınca bu konuyu da sorduk ve şu cevapları aldık:

“Evet, ne yazık ki şehrin bazı bölümlerinde çok eskilerden döşenmiş asbestli su boruları mevcut. Bunlara rastladıkça değiştiriyoruz. Asbestli boru yerine poliüretan plastik boruları tercih ediyoruz. Uğur Mumcu caddesini olduğu gibi değiştirdik. Su tesisatının sık sık patlamasının değişik nedenleri de var.

Mesela kullanılan malzemeler ömrünü doldurmuş oluyor. Bağlantı yerlerinden borular çıkıyor. Aşırı yağışlarda toprak çökmesi borulara zarar verebiliyor. Özellikle Çokaran ve Küçükler ’den gelen su bazen çok basınçlı oluyor.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Su borularının patlamasıyla ilgili gelen her ihbarı titizlikle değerleniyoruz. Ekiplerimiz anında müdahale ediyor.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK