Geçtiğimiz aylarda Pınarbaşı Beldesi'nde taş ocağına karşı açılan davanın bilirkişi raporu Pınarbaşı beldesi lehine geldi. Bilirkişi "burada maden açılamaz" dedi.

Pınarbaşı Taş Ocağı (2)

Pınarbaşı Belediyesi ve 15 yurttaşın Pınarbaşı’nda açılmak istenen kalker ocağı ÇED dosyasının iptali için açtığı davada 27 Haziran Perşembe günü bilirkişi keşfi yapıldı. Keşfin ardından 2 ay sonra bilirkişi raporu açıklandı. 

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

Pınarbaşı (2)-1

7 bilirkişinin imzası olan raporda ise şu satırlara yer verildi; "Önemli alanlar içerisinde yer alan bu habitatların, yapılacak olası müdahalelerde dikkatlice incelenmesi ve nadir ve endemik türler ve ekosistem açısından gerekli önlemlerin alınarak hareket edilmesinin zorunluğu olduğu, alandaki ardıç ağaçlarının yaşları da göz önüne alındığından alanın uzun yıllardır müdahale görmediği ve doğallığını yüzyıllardır koruyan bir ekosistem olduğu, tespit ve değerlendirmelerine bağlı olarak Uşak ili Sivaslı ilçesi Pınarbaşı Beldesi sınırlarında Güven Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan 85676 ruhsat numaralı (ER:3350679) saha üzerinde “Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” projesine ilişkin olarak tesis erdikten “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararının belirtilen açılardan uygun olmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır.”

Muhabir: Ece Yıldırım