Seçimlerde Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu’nun eşi Saadet Kolcu derneğin yeni başkanı oldu. Toplantıda derneğin çalışmaları da yeniden gözden geçirildi.

Feci kaza: 1 çocuk hayatını kaybetti Feci kaza: 1 çocuk hayatını kaybetti

Polis Eşleri Derneği Başkanlığına, geleneksel olarak her ilde o ilin emniyet müdürünün eşi getiriliyor. Bir önceki Emniyet Müdürü Mesut Gezer’in eşi Hümeyra Gezer dernek başkanlığı görevini yürütüyordu. Gezer çiftinin tayini çıkmasıyla boş kalan dernek başkanlığına Saadet Kolcu seçildi.

Polis Eşleri Derneği, emniyet teşkilatı mensuplarının eşleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla “Polis Eşleri Derneği” kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.

Kuruluş amaçlarından birisi de emniyet teşkilatı mensuplarının öğrenim gören çocuklarına burs ve eğitim desteği vermek, maddi zorluklar yaşayan şehit, emekli, malûl ve bilfiil çalışan emniyet mensupların ailelerine imkânlar ölçüsünde ayni ve nakdi yardımlar sağlamaktır.

Toplumsal yaşamda kadınların eğitim, sosyal ve kültürel sorunlarına ilişkin yol gösterici çalışmalar yapmak hedefi ile çalışmalarına başlayan dernekler, bu amaçlar doğrultusunda, kadınlara özel akşam yemeği organizasyonu, anneler günü münasebetiyle piknik organizasyonu, kahvaltı organizasyonları, polis haftası münasebetiyle kermes organizasyonu gibi faaliyetlerine ara vermeden devam etmektedir.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK