Prof. Dr. Adnan Sözen, 1986 yılında Makine Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1987 yılında Gazi Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak bilimsel kariyerine adım attı. 1994 yılında doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Sözen, enerji teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalarla akademik dünyada önemli bir yer edinmiştir.

Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor

Prof. Dr. Sözen’in bilimsel üretkenliği oldukça dikkat çekicidir; SCL dergilerinde 171 makale yayınlamış olup, toplamda 350 eseri bulunmaktadır. Bu eserler, uluslararası akademik camiada yaklaşık 8000 kez atıf almıştır. 2003 yılında Michigan State Üniversitesi’nde yapay zeka tekniklerinin termal sistemlere uygulanması ve veri kullanımı konularında kapsamlı araştırmalar yaparak alanındaki bilgi birikimini ve uzmanlığını artırmıştır.

AD Scientific Index tarafından Endüstri ve İmalat Mühendisliği alanında dünya çapında 76. sırada yer alan Prof. Dr. Sözen, uluslararası alanda yüksek bir tanınırlığa sahiptir. Akademik başarıları ve katkıları, mühendislik disiplininde kendine sağlam bir yer edinmesini sağlamıştır. Prof. Dr. Sözen’in çalışmaları, hem teorik hem de pratik uygulamalarda mühendislik alanına önemli katkılarda bulunmaktadır.

Kaynak: Bülten