Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil: Uluslararası Alanda Tanınan Bir Motor Teknolojileri Uzmanı

1975 yılında doğan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, lisans ve lisansüstü eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makina Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra, 2005 yılında ABD’de Drexel Üniversitesi’nde enerji alanında doktorasını bitirmiştir. Eğitim ve araştırma çalışmalarını Amerika’da University of Maryland’de öğretim üyesi ve National Institute of Standards and Technology (NIST) araştırmacısı olarak sürdürmüştür.

Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri

2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’ne öğretim üyesi olarak katılan Prof. Dr. Yozgatlıgil, 2014 yılında Doçent, 2019 yılında ise Profesör unvanını kazanmıştır. Uluslararası alanda motor teknolojileri ve yanma üzerine kapsamlı çalışmalar yapmış olan Yozgatlıgil, NASA Glenn Research Center, NIST ve Argonne National Laboratory’de, Japonya’da Japan Microgravity Center (JAMIC) ve Fransa’da CNRS’te misafir araştırmacı olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’in uluslararası deneyimi ve akademik başarıları, mühendislik ve enerji alanında önemli katkılarda bulunmuş, bu alandaki bilgi birikimi ve yenilikçi araştırmalarıyla tanınmıştır.

Kaynak: Bülten