Ekmek yerine tüketilebilecek besin önerisi olarak cevizi belirten Karatay, cevizin içerisinde sağlığımız için gerekli olan birçok vitamin ve mineral bulunduğunu ifade etti. Ekmek tüketmeye alışkın olanlar için cevizin aynı tokluk hissini sağlayabileceğini belirten Karatay, aynı zamanda çabuk acıkmanın önüne geçebileceğini söyledi.

Cevizz

Karatay, ekmek tüketenlerin özellikle cevize yönelebileceğini ve bu besinin sağlıklı bir alternatif olduğunu vurguladı. Ekmek tüketiminde yaşanan kan şekerinin hızlı düşmesi sorununa da çözüm olabilecek lezzetli ve sağlıklı bir alternatif olarak cevizi önerdi.

Ceviz

Cevizin Sağlığımıza Faydaları:

Antioksidan Kaynağı: Ceviz, diğer kuruyemişlere göre daha yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Kağıtsı kabuğunda bulunan E vitamini, melatonin ve polifenoller, cevizin antioksidan özelliklerini destekler.

Anne Babalar Dikkat..! “Çocukların yanında haber izlemeyin” Anne Babalar Dikkat..! “Çocukların yanında haber izlemeyin”

Ceviz Faydaları

Omega-3 Deposu: Ceviz, diğer kuruyemişlere göre önemli ölçüde daha yüksek omega-3 yağ asitleri içerir. 1 porsiyon ceviz, 2,5 gram Omega-3 sağlar.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın bu yeni önerisi, sağlıklı beslenme konusunda farklı alternatiflere yönelme isteyenler için dikkat çekici bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Editör: Seher ZEYBEK