Prof. Yılmaz, son dönem teknolojilerinin konfor sağlamasına rağmen bireyleri yalnızlaştırarak toplumsal değerlerin gölgelenmesi kaygısını artırdığını belirtti. Eğitimdeki önemli konulara vurgu yapan Yılmaz, çocukların eğitim sürecinin kişisel kabiliyetlerini dış dünya ile zenginleştirmeye dayandığını ve ebeveynlerin sadece akademik değil, aynı zamanda değer eğitimlerine de önem vermesi gerektiğini ifade etti. "Elimizdeki en büyük beşeri sermaye çocuklarımızdır. Onları sorun çözebilir kabiliyette yetiştirmek durumundayız." diyen Yılmaz, çocukların hayata hazırlanmasında sadece akademik başarıya odaklanmanın yetersiz olduğunu belirtti. Ailede başlayan eğitim ve öğretim kazanımlarının okulda pekiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ailenin çocuk eğitimindeki rolünü vurgulayarak, "Çocuklarımız nesne değil özne olmalı, tribünden seyreden değil sahada aktif oynayan olmalıdır." dedi. Ayrıca, gelişen teknolojiye paralel olarak eğitim anlayışının da yenilenmesi gerektiğini belirtti.

PISA 2022 Dünya Eğitim Başarı sıralamasına değinen Yılmaz, etkili bir okuma kültürünün oluşturulamadığına dikkat çekti. Türkiye'deki genç nüfusun dinamizminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ailenin korunmasının medeniyetin baki kalması için önemli olduğunu söyledi.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Son olarak, "Değerlerin eğitiminde seküler ve muhafazakâr çevreler çatışma yaşıyorlar." diyen Yılmaz, asıl önemli olanın eğitimin ailede başlaması ve okulda rol modellik üzerinden pekiştirilmesi olduğunu belirtti. Program, en çok kitap okuyan öğrencilere hediyelerin verilmesi ve plaket takdimi ile sona erdi.

Muhabir: Seher ZEYBEK