Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, 20 Nisan 1970 tarihinde Kırıkkale'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık kariyerine adım attı. Serbest avukatlık yaparak deneyim kazandı.

Ortalık Savaş Alanına Döndü Ortalık Savaş Alanına Döndü

Siyasi kariyerine Fazilet Partisi Kırıkkale İl Teşkilatı'nı kurarak ve AK Parti Kırıkkale Kurucu İl Başkanlığı görevini üstlenerek başlayan Ramazan Can, aynı zamanda Denizcilik İşletmeleri AŞ Denetim Kurulu, Fintek AŞ ve Vakıf Yatırım Menkul Kıymetler AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Telekom AŞ Hukuk Müşavirliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Ramazan Can, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 22, 24, 25, 26 ve 27. dönemde Kırıkkale Milletvekili olarak görev yaptı. Parlamento sürecinde TBMM KEİPA Türk Grubu Başkanı, Dilekçe Komisyonu Kâtip Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi, TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekilliği ve TBMM Güvenlik İstihbarat Komisyon Başkan Vekilliği gibi önemli görevleri üstlendi.

Orta düzeyde İngilizce bilen Ramazan Can, evli ve 4 çocuk babasıdır. Sosyal medya platformlarında kendisi hakkında artan ilgi, kullanıcıların merakını çekmekte ve Ramazan Can'ın kariyeri ile ilgili daha fazla bilgi edinmelerine sebep olmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ