MHP'nin Ankara Gölbaşı Belediye Başkan Adayı: Ramazan Şimşek Kimdir

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Özgür Özel’e ziyaret Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Özgür Özel’e ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhur İttifakı'nın Ankara'daki ilçe belediye başkan adayları arasında bulunan MHP Ankara Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek'in biyografisi ve kariyeri merak konusu oldu. İşte Ramazan Şimşek'in hayatına dair detaylar:

Ramazan Şimşek Kimdir? 27 Kasım 1968 tarihinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Yavrucuk Köyü'nde doğan Ramazan Şimşek, öğrenim hayatına aynı köyde başlamış ve Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi'nde devam etmiştir. Eğitim hayatı sürerken aynı zamanda serbest muhasebeci olarak iş dünyasına adım atan Şimşek, 1992 yılında kendi ofisini kurarak serbest muhasebeci mali müşavirlik ve sigorta acenteliği faaliyetlerine başlamıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Siyasi kariyerine 2005-2008 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Gölbaşı İlçe Başkanlığı İlçe Sekreteri olarak başlayan Şimşek, 2008-2012 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Gölbaşı İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Gölbaşı İlçe teşkilatında çeşitli görevlerde bulunan Şimşek, 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Gölbaşı Belediye Meclis üyeliğine seçilmiştir.

2014-2019 yılları arasında Ankara Büyükşehir Meclisi üyeliği ve aynı dönemde Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevlerini üstlenen Ramazan Şimşek, 2019 yerel seçimlerinde MHP'nin adayı olarak Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiş ve halen bu görevi sürdürmektedir. Şu anda Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görevini yerine getiren Şimşek, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de katkıda bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ