Zafer Partisi Uşak İl Başkanı Hakan Savaş, AFAD tarafından yeni kiralanan binanın, çatısında kaçak kat bulunduğunu ve bir araçlık bile otopark yerinin olmadığını ileri sürdü. Savaş, binamın yıllık 1 milyon TL’ye yakın kirası olduğunu ve içerisinin restorasyonu için de milletin milyonlarca lira parasının harcandığını ileri sürdü.

Savaş, ““Kurumun temel ilkesi ve görevi; afet öncesi bilgilendirmek, afet sırasında yapılacak müdahale ve afet sonrası yapılması gereken rehabilitasyon çalışmalarını koordine etmektir. Kurum kendisini böyle tanımlamaktadır.

Peki, AFAD kurumunun Uşak’ta seçmiş olduğu yeni binası bu ilke ve temel görevlerini yaparken ihtiyaca cevap verebilir mi? Maalesef böyle bir durum görünmüyor.

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

AFAD’ın Uşak’ta depremsel sıkıntıları ve kaçak bölümleri olan böyle bir binayı tercih etmesi, devlet aklı değildir. AFAD’ın en doğru en elverişli yerde olması gerekir. Burada AFAD’ın bir otoparklık yeri yoktur. Halbuki AFAD’ın tüm araçlarının rahatça manevra yapabileceği, araçlarının bakım ve onarımının yapıldığı kademelerin bulunduğu doğru ve uygun bir yerde konumlanması gerekir.

AFAD’ın binasının yan tarafı kebapçı, alt tarafı gelinlikçidir. Böyle tuhaf bir noktayı mesken olarak seçmiştir. Bu binanın bir otopark yeri bile yoktur. Bir afet anında binlerce insan ve aracın gelip geldiğini düşünün. Araçların manevra yapacak yeri bile yok. Merdivenlerinden iki kişi yan yana bile yürüyememektedir.

Bir de işin ekonomik boyutu vardır. Bu binanın 3-4 dairesi yıllık 972 bin TL gibi bir rakama kiralanmıştır. Bu büyük bir rakamdır. Yazıktır, günahtır ve israftır. Bu müsriflikte yetmemiş, AFAD yetkilisi veya müdürleri, bu binanın içini de Ankaralı bir müteahhitte restore ettirmiş ve tadilat ettirmişlerdir.

Bugün Afyonkarahisar ve Kütahya gibi komşu illere baktığımızda AFAD binalrının Uşak’taki gibi elverişsiz binalar olmadığını görüyoruz.

Bu şehir, milletvekillerinin, belediye başkanlarının olmadığı, mülkü amirlerinin savsakladığı sahipsiz bir şehir haline gelmiştir” dedi.

60A7A753 2625 4689 9193 6A1Eeb3B712C

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK