Gazetecilik mesleğinin verdiği ilk kayıp olan Hasan Fehmi Efendi'nin toprağa verildiği tarih olan 6 Nisan tarihi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun 1997 yılında aldığı kararla “Şehit Gazeteciler Günü” olarak kabul edildi.

Gelelim Uşak’ın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’a…

Sayın Yalım 04 Nisan Perşembe günü mazbatasını alarak koltuğa kuruldu. Bugün itibarıyla başkanlık koltuğunda üçüncü günü.

İlk üç günde neler yaptı? Derhal ekipler oluşturarak kendisinden önceki dönemden kalan yüzlerce bankamatik çalışanını tespit etmeye başladı.

İkinci gününde İsmetpaşa Caddesi’nde binlerce Uşaklıya hem de Kadir Gecesi’nde teşekkür mahiyetinde kendi cebinden büyük bir iftar yemeği tertip etti.

Kanımca, bu yaptıkları Sayın Yalım’ın hanesine artı olarak yazılacak işler.

Üç günlük icraatı içerisinde hanesine eksi olarak yazılacak tek olay; makamda yaşanan poster krizidir.

Ben, Sayın Yalım’ın yolun başında böylesi gereksiz krizlere fırsat vermemesi gerektiğini düşünüyorum. İşi çok, yükü ağır. Yok duvara poster asılmış asılmamış, ya da montajla kapatılmış gibi gereksiz tartışmalar Sayın Yalım ve ekibini baştan yorabilir ve motivasyonunu etkileyebilir.

31 Mart Seçimlerinin hesabı ortada. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da AK Parti seçmeni de tepki oyunu CHP ve Sayın Özkan Yalım lehine kullandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Yalım’a da oy verseler AK Parti seçmeni için hala liderleridir.

Sayın Yalım, şunu unutmamalıdır. İktidarı devam eden AK Parti’nin ekmek verdiği basında yer alan kalemşorlar mevcuttur ve av köpeği gibi kendisinin açığını beklemektedir. En ufak bir hatasında Uşaklı tabiriyle Sayın Yalım’ı sırıkla Allah’a göstermeye niyetlidir.

Uşak Belediyesi olarak acilen tamamlanması gereken iş çoktur ve yol çetindir. Uşak’a hiçbir katkısı olmayan ve sadece Sayın Yalım’ı yıpratmaya yönelik bu tür olaylara fırsat verilmemelidir.

ÖZKAN YALIM ÇOK BAŞARILI OLSUN İSTİYORUM

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

31 Mart yerel seçimleri sonrası seçilen Sayın Mehmet Çakın, Sayın Muhammet Gür ya da Sayın Sezer Ateş olsaydı da çok başarılı olmasını isterdim.

Uşak’a hizmet etmek için ve halkın tercihiyle gelmiş bir yöneticinin başarısız olması, bana ve Uşaklıya bir şey kazandırmaz. Kaybettirir.

Valimiz, Belediye bakanımız, daire müdürlerimiz ne kadar başarılı bir performans sergilerse, Uşak o kadar çok kazanır. Daha çok hizmet üretilmiş olur.  Uşak kazanır.

Uşak kalkınmak ve ilerlemek istiyorsa topyekun başarıya destek olmalıdır. Başarısızlıktan kimse kazanamaz.

Başarıda hepimiz kazanırız.

Muhabir: SALİH KILINÇ