Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğüne Muharrem Kurt Atandı

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü'nün yeni lideri olarak atanan Muharrem Kurt, kariyerindeki başarıları ve topluma yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor. İşte, Kurt'un hayatı, kariyeri ve yeni göreviyle ilgili detaylar:

Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.! Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.!

Muharrem Kurt, 1981 yılında Diyarbakır Merkez Yenişehir'de doğdu. İlköğretim eğitimine Yenişehir İlköğretim Okulu'nda başlayan Kurt, daha sonra lise eğitimini Necati Ceylan Lisesi'nde tamamladı. Akademik yolculuğuna 2005 yılında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde başlayan Kurt, yüksek lisansını 2008 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tamamladı.

Kariyerine Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı SUR-Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda rehber öğretmen olarak adım atan Kurt, daha sonra MEB Araştırma Geliştirme AR-GE Proje Yöneticisi olarak görev yaptı. Ardından, TBMM 23-24. Dönem Milletvekilliği Danışmanlığı pozisyonunda çalıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Bakanlık Müşaviri ve Bakan Danışmanı olarak görev alan Kurt, Temmuz 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Aralık 2023'ten itibaren ise Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Vekili olarak görev yapmaktadır.

Muharrem Kurt, liderlik, kişisel gelişim ve girişimcilik alanlarında birçok seminer ve eğitime katılarak geniş bir bilgi birikimine sahiptir. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol almış ve birçok dernek ve kuruluşta üyelik, başkanlık ve kurucu üyelik görevlerinde bulunmuştur.

Evli ve iki çocuk babası olan Muharrem Kurt, İngilizce ve Rusça dillerine hakimdir. Başarılarıyla dikkat çeken Kurt, eğitim ve kariyer hayatındaki yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma önemli katkılar sunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi