Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ATO Congresium’da düzenlenen törende açıklanan AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları arasında dikkat çeken isimlerden biri de Serhat Oğuz oldu. İşte, Serhat Oğuz kimdir?

1976 yılında Ankara-Kahramankazan’da dünyaya gelen Serhat Oğuz, kökenleriyle bağlı olduğu yerel bir aileye mensuptur. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden 1998 yılında mezun olan Oğuz, üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı Kırşehir Öğrenci Başkanlığı görevini üstlendi.

Eğitim hayatının ardından 1998'de Hatay’a edebiyat öğretmeni olarak atanarak öğretmenlik kariyerine başlayan Serhat Oğuz, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002-2003 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı’nda Yedek Subay olarak askerlik görevini yerine getirdi.

Siyasi kariyerine 2005 yılında Eğitim-Bir Sen Kahramankazan teşkilatını kurarak başlayan Oğuz, burada 7 yıl boyunca İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.

Ardından öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İlim Yayma Cemiyeti'nin Kahramankazan Şubesini kurdu ve 2017 yılına kadar Kurucu Şube Başkanlığı görevini sürdürdü.

Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada! Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada!

Siyasi angajmanının yanı sıra, Serhat Oğuz, öğretmenlik kariyerine devam ederek pek çok okulda görev aldı. 2013-2014 yılları arasında Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2014'te Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi’ne Okul Müdürü olarak atanarak eğitim camiasındaki etkisini sürdürdü.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Kahramankazan Belediye Başkan adayı olarak görevlendi Serhat Oğuz, bu seçimde Kahramankazan Belediye Başkanı adayı olarak seçilerek önemli bir göreve layık görüldü.

Serhat Oğuz, Anasınıfı Öğretmeni Nergiz Oğuz ile evli olup, Mehmet Akif, Fatih Bayram ve Ömer Faruk isimli üç çocukları bulunmaktadır. Serhat Oğuz'unKahramankazan Belediye Başkan adayı olarak seçildi

Kaynak: HABER MERKEZİ