İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

Türk tiyatro ve sinemasının unutulmaz isimlerinden Sevil Üstekin, 1 Aralık 1945'te İstanbul'da doğdu ve sanat dünyasında iz bırakan bir kariyere imza attı. Üstekin, uzun yıllar boyunca hem tiyatro sahnelerinde hem de beyaz perdede unutulmaz karakterlere hayat verdi.

Sanat Hayatına Adanmış Bir Ömür

Eğitim hayatını Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nde tamamlayan Üstekin, ardından Muhsin Ertuğrul’un başkanlığındaki özel bir tiyatro okulu olan LCC Language and Culture Center’da 3 yıl süren bir eğitim aldı. 1969 yılında "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" oyunuyla profesyonel kariyerine adım atan Üstekin, kariyeri boyunca Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi önemli sahnelerde yer aldı.

Sinema ve Televizyonda Unutulmaz Roller

Sevil Üstekin, Türk sinemasında Kemal Sunal ile birlikte "Kapıcılar Kralı", "Şaban Oğlu Şaban", "İyi Aile Çocuğu", "Garip" ve "Şalvar Davası" gibi pek çok unutulmaz filmde rol aldı. 1992 yılında başlayan ve 10 yıl boyunca devam eden "Mahallenin Muhtarları" dizisinde canlandırdığı "Müzevir Müzeyyen" karakteriyle geniş bir izleyici kitlesinin sevgisini kazandı. Ayrıca, "Koçum Benim", "Erkeksen Seyret" ve "Memur Muzaffer" gibi dizilerde de yer aldı.

2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan "Yerden Yüksek" dizisinde "Ülfet Nine" karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı.

Ödüller ve Takdirler

Sanat hayatı boyunca birçok ödül kazanan Üstekin, iki kez Avni Dilligil Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca, televizyon alanında da önemli bir ödülü bulunuyor.

Sevil Üstekin’in Vefatı

Film-San Vakfı tarafından yapılan açıklamada, usta oyuncunun vefat ettiği duyuruldu. Açıklamada, "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Sanat dünyasında derin bir iz bırakan Sevil Üstekin, ardında unutulmaz anılar ve sevgi dolu bir miras bırakarak hayata veda etti.

Kaynak: Bülten