1 Ağustos 1967’de Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı Yeşilova köyünde dünyaya gelen Seyfettin Selim, genç yaşta inşaat sektöründe çalışmaya başladı. Ustabaşı, kalfa ve taşeron olarak sektörde deneyim kazandıktan sonra, 1997 yılında Selim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurarak ticaret hayatına adım attı. Kısa sürede önemli projelere imza attı ve sektörde adını duyurdu.

İş Dünyasındaki Başarıları

Seyfettin Selim, Hadımköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) üyesi olarak çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği yaptı. İş dünyasında gösterdiği başarıların yanı sıra spor ve eğitime de önemli katkılarda bulundu.

Kırkpınar Ağalığı

Seyfettin Selim, 2008-2016 yılları arasında yağlı güreş ağalığı ve çeşitli spor organizasyonlarına sponsor olarak Türk sporuna büyük destek verdi. 2009-2014 yılları arasında aralıksız beş yıl Kırkpınar Ağası olarak görev yaptı. 2015 ve 2016 yıllarında da Kırkpınar Ağalığı’nı kazanan Selim, 2017 ve 2018 yıllarında da aynı unvanı elde etti.

2019 yılında 722 bin TL’lik teklif ile yeniden Kırkpınar Ağası oldu. 2020’de pandemi nedeniyle yapılamayan Kırkpınar Yağlı Güreşleri için 2021’de yine Kırkpınar Ağası ilan edildi. 2022’de ise 4 milyon 22 bin TL’lik teklif ile ağalığı kazandı. Seyfettin Selim, Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihine damga vurarak, 14 kez ağalık unvanını kazandı ve ebedi 3 altın kemerin sahibi oldu.

Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı

Eğitim ve Sosyal Sorumluluk Projeleri

Selim, eğitim alanında da önemli projelere imza attı. Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde dört okul inşa ettirdi ve birçok eğitim kurumuna destek verdi. Ayrıca, Kaynarca Yeşilova köyü camii ve Arnavutköy Yeşilbayır camii gibi yapıları da hayata geçirdi. Edirne Belediyesi ile iş birliği içinde, Edirne’ye Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ni kazandırdı.

Seyfettin Selim, başta Kırkpınar Yağlı Güreşleri olmak üzere, tarihi spor geleneğimiz olan güreşin gelişmesi ve yaşatılması için desteğini sürdürüyor. Hem iş dünyasında hem de sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alarak, ülkemizin ticari, ekonomik ve kültürel potansiyelinin artmasına katkı sağlıyor. Onun çalışmaları ve projeleri, gelecek nesiller için de örnek teşkil ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi