Sivaslı’da ilçenin kurtuluş yıl dönümü çeşitli etkinlikler eşliğinde kutlandı.

Sivaslı Protokol-1

Gazi Bulvarında düzenlenen kurtuluş yıl dönümü etkinliklerine Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe, Belediye Başkanı Bahri Azatçam, ilçe protokol üyeleri ve ilçe sakinleri yoğun katılım gösterdi. 

Sivaslı Atıcılar Kulubü

Avcılar ve Atıcılar Birliği tarafından kurtuluş günü canlandırılması yapıldı. Gazi Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen etkinliklerde, küçük bir kız çocuğu sembolik olarak direğe bağlandı. Avcılar ve Atıcılar Birliği tarafından sıkma dolu tüfeklerle havaya ateş edilerek, top atışı yapıldı.

Sivaslı Kurtuluş

Ardından atlı bir süvari tarafından küçük kız kurtarıldı. Küçük kız elinde açtığı Türk Bayrağını Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe’ye takdim etti. Böylelikle Sivaslı’nın kurtuluşu 102 yıl sonra canlandırılmış oldu.

Sivaslı Kaymakam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe ve Belediye Başkanı Bahri Azatçam ilçe sakinlerinin kurtuluş gününü kutladı.

Bahri Azatçam (2)

Sivaslı Belediye Başkanı Bahri Azatçam, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Hepinizi saygı, sevgi ve şefkatle selamlıyorum diyerek sözlerine başlayan Azatçam, “102. Yılını kutladığımız Sivaslı ilçemizin kurtuluş gününün ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sivaslı ilçemiz29 Ağustos 1920’de işgal edilmiş ve bu işgal tam 2 yıl devam etmiştir. Sivaslı’da ilk direniş zamanın Belediye Reisi Tahsin Efendi tarafından yapılmıştır. 102 yıl önce şanlı Türk ordusu düşmanı yurdumuzdan temizlemiştir.  Bu gün bizlere düşen görev ise 2024 yılı dünyasında Yeşil Sivaslı’mızın daha yaşanabilir bir kent haline getirerek insanlarımızı mutlu, sağlıklı ve daha huzurlu bir ortamda yaşatmaktır. Bütün vatandaşlarımızın 31 Ağustos Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum” dedi.  

Hayri Alsay

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İbrahim Kolcu Kimdir? Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İbrahim Kolcu Kimdir?

31 Ağustos Ortaokulu öğrencilerinden Hayri Alsay 30 Ağustos, Sude Tülü ise Zafer Türküsü adlı şiirlerini okudu.  

Aşıklar Mehteran

Uşak Aşıklar Mehteran takımının gösterisi, ilçe sakinleri tarafından beğeniyle izlendi. Ardından halk oyunları gösterisi ve motosiklet gösterisi gerçekleştirildi. İlçede kutlamalar gün boyu sürdü. 

Muhabir: Ece Yıldırım