Kaya, en büyük hayalinin Uşak-Denizli karayolunda bulunan Sivaslı ilçesini bir marka şehir haline getirip Cumhuriyet Halk Partisinin Belediyecilik anlayışını en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade etti.

İşte Kaya’nın özgeçmişi ve kendi ağzından Sivaslı belediye Başkanı seçildiği takdirde hayata geçirmek istediği projeleri:

ÖZGEÇMİŞ:

18/06/1973 Uşak doğumluyum. Dört çocuklu Sami – Elif Kaya çiftinin en küçük çocuğuyum. İlkokulu Sivaslı Cumhuriyet ilkokulu, Orta öğretimime Sivaslı Lisesinde başlayıp, 1991 yılında Manisa Lisesinden mezun oldum. 1997 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Eğitim fakültesinden “Sivaslı İlçesinin Beşerî ve İktisadi Coğrafyası” adlı lisans tezini vererek Coğrafya Öğretmeni unvanı ile mezun oldum. Mezun olduktan sonra aynı yıl Sivaslı Lisesine Coğrafya Öğretmeni olarak atandım. Ülkemizin önemli Öğretmen Sendikası olan EĞİTİM-SEN’de Sivaslı İlçe başkanlığı görevini iki dönem yürüttüm. Uşak iline tayin olup Uşak Lisesinde göreve başlayınca Uşak Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi olarak iki dönem seçilerek çeşitli görevlerde bulundum.

1999 – 2000 yıllarında Van – Başkale’de Yedek Subay öğretmen olarak askerlik görevimi tamamladım. 2000 yılında Berrin Kaya ile evlendim. Elif Yaren, Ela ve Sami Efe adında üç çocuk sahibiyim. Eşim Berrin Kaya Uşak Üniversitesi Araştırma Hastanesinde 29 yıldır ameliyathane hemşiresi olarak görev yapmaktadır. 2005 yılında “Karahallı İlçesinin Coğrafi Etüdü ‘’ adlı çalışma ile Yüksek Lisans öğrenimini tamamladım. 2013 yılında ’Turgutlu İlçesinin Coğrafyası” adlı doktora tezimi vererek Doktor unvanını aldım. Uşak ilinde Uşak Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak Coğrafya bölümünde ders verdim. Halen Uşak İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesinde Coğrafya öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Ulusal ve Uluslararası dergilerde Şehir coğrafyası, kırsal yerleşmelerde ekonomik faaliyetler ve şehirlerin sorunları ile ilgili çeşitli makalelerim yayımlandı. Şehirlerin gelişmesi, sorunları çözümleri ile ilgili akademik donanıma sahibim. Doğup büyüdüğüm yaşamaya devam ettiğim Sivaslı ilçesine Belediye Başkanı aday adayı olmak istememim nedeni Uşak-Denizli karayolunda bulunan Sivaslı ilçesini bir marka şehir haline getirip Cumhuriyet Halk Partisinin Belediyecilik anlayışını en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.

Seçildiğimde hayat geçireceğim projeler:

* Sivaslı’da her bireyin sesini duyacağı katılımcı bir Belediye yönetimi sağlanacak

* Sivaslı’nın geleceği için adil, şeffaf ve sorumluluk sahibi yönetim anlayışıyla hareket edilecek

* Uşak-Denizli Karayolunda bulunan Sivaslı Marka Şehir haline getirilecek.

* Sivaslı içinden geçen Uşak-Denizli Karayolunda ana arterde peyzaj çalışması yapılarak ilçe görünümünü değiştirilecek.

* Sivaslı ilçe merkezinde ulaşım akslarını düzelterek şehir içi ulaşımı düzeltilecek.

* Uzun yıllardır problem yaşanan Sivaslı alt yapı problemlerine çözüm bulunacak.

* İlçeye modern kapalı bir Pazar yerine kavuşması sağlanacak

* Kırsal kalkınmayı sağlamak için pazara yönelik ticari tarım ürünlerine destek verilecek.

* Kadın istihdamını sağlamak için Sivaslı Tarhanası, Sivaslı Biberi ve Sivaslı Çileği gibi yöreye özgü ürünlerin marka değerini artırmak ve istihdam yaratmak

* Yerel esnafın güçlenmesi için destek programları ve iş birlikleri oluşturulacak

* Sivaslı’nın doğal güzelliklerini koruyacak, çevreye duyarlı projeler üretilecek

* Yöresel ürünlerin tanıtımı, üretimi ve pazarlanması için çalışmalar yapılacak

* Uşak-Denizli karayolun da bulunan Sivaslı da Yol Boyu Ticareti geliştirmek için çalışmalar yapılacak.

* Evrenli Doğal Parkı ve Kocadağımızı çevrenin önemli rekreasyon merkezi haline getirerek hafta sonlarında çevre insanının burada konaklaması ve zaman geçirmesi sağlanacak.

* Geleceğin Mimarı gençlerimize destek olunacak.

* Eğitimin her aşamasına destek verilecek.

* Sivaslı’da eğitimi desteklemek için Bilgi Evleri kurulacak.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

* Sosyal projeler dahilinde son yıllarda gençlerimizde artan madde kullanımını engellemek için psikolojik destek amacıyla Belediye bünyesinde ihtiyacı olan gençlere Psikolog destek verilecek.

* Sivaslı da yaşayan gençlere spor ve sosyal aktivitelerle dolu bir sosyal yaşam sunulacak.

* Belediye bünyesinde mesleki eğitim kursları açılacak.

* Belediye bünyesinde toplumun sosyalleşmesi maçıyla çeşitli kurslar açılacak

* Belediye bünyesinde kadın avukat bulundurularak son yıllarda ülkemizde büyük sorun haline gelen Kadına Şiddeti kadınlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm aşamasın da destek verilecek.

*Sivaslı’da inşaatı tamamlanma aşamasında olan Yaşlı Bakım Evi aktif hale getirilecek.

* İlçe merkezinde ihtiyacı olan yaşlılara sıcak yemek ulaştırılacak.

* İhtiyacı olan ailelere akti yardımlar yapılacak.

* Sivaslı’da doğum yapan ailelere Hoş Geldin Bebek adı altında bir nebze dokuna bilmek için ziyaret edilerek bebeğin ihtiyacı olan hediyeler ulaştırılacak.

* Acılı ailelere taziye ziyareti ve sağlık problemleri olan ailelerimize geçmiş olsun ziyaretleri yapılacak.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK